İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacağız"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun:  "Eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacağız"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Biz hiçbir suretle eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacağız. Bu tür çirkinliklerin gençlere normal bir şey gibi sunulması saldırıdır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Bugün karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden biri dijital faşizmdir. Dünyanın belirli bir bölgesinde kümelenmiş bir avuç şirket, ‘hakikatin tekelini’ ellerinde tuttuğunu iddia ediyorlar. Gerçek karşısında susmayacağız, haykıracağız” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yerel, ulusal ve uluslararası medyanın katıldığı Dijital Dünya Çalıştayı'nda konuştu. Altun, medyada 5N1K kurulanın atıl, alt bir referansa dönüştüğünü söyledi. Altun “Bugün medyada 5N1K kuralını hatırlayan var mı? Bu kural haberciliğin anayasası olarak hatıralarda kalan bu kural, bugün atıl bir referansa dönüşmüş durumda. Hız, tıklanma, sansasyonun merkeze alındığı bir medya ekosisteminden bahsediyoruz. Türkiye'de bu sorunu çözmek için medya sektörüyle iş birliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Bugün karşı karşıya olunan en büyük tehditlerden birinin "dijital faşizm" olduğunu söyleyen Altun, "Dünyanın belirli bir bölgesinde kümelenmiş bir avuç şirket, hakikatin tekelini elinde tuttuğunu iddia ediyor. Gerçek karşısında susmayacağız, haykıracağız” dedi.

"Terör örgütleri propaganda yapıyor"

Terör örgütlerinin sosyal platformlarda serbestçe propaganda yaptığını belirten Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD ve AB’nin terör listesindeki PKK’nın, 15 Temmuz’da 251 masum insanı şehit eden FETÖ’nün elebaşları, sosyal medya platformlarında serbestçe propaganda yapmaya devam etmektedir. Ülkemiz terör örgütleriyle bağlantılı hesapların kapatılmasını istediğinde otoriterlikle itham ediliyor. Masum insanları kalleşçe öldüren katil örgütlere gösterilen bu hoşgörü insanlığın ayıbıdır. Terör örgütleri sadece hedef aldıkları ülke için değil tüm dünya için tehdittir. PKK'yı ele alalım; bu katiller sürüsü sadece Türkiye'de değil, Suriye'de de birçok masum insanı katletti. Bu gerçeğe rağmen terör örgütüne destek vermek suç ortaklığıdır. FETÖ'yü himaye edenler büyük bir suça ortaklık yaptıklarının farkına varmalıdırlar. FETÖ de PKK gibi çağımızın gördüğü en alçak örgütlerdendir.”

"Eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacağız"

Hiçbir şekilde eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacaklarını belirten Altun “Milletimize düşman olan FETÖ terör örgütünün kökü kazınıncaya kadar biz mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz hiçbir suretle eşcinsellik propagandasının yanında yer almayacağız. Vatandaşlarını her türlü aşırılıktan korumak devletin görevidir. Bu tür çirkinliklerin gençlere normal bir şey gibi sunulması saldırıdır. Bu toprakların temel değerleri bu tür aşırılıkları kabul etmez" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Ancak dijitalleşmenin kültürümüzü yenmesine izin vermemeliyiz. Yalan haber akışı aynı zamanda vatandaşın devletle ilişkisini zedelemeyi hedefliyor, bunu her gün görüyoruz. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde nasıl sessizlerin sesi, mazlumların hamisi haline geldiyse; iletişim alanında da hakikat mücadelesinin en ön saflarında yer alacaktır" dedi.

"Veri güvenliği önemli"

“Yerli ve milli” uygulamalara da değinen Fahrettin Altun, “En önemli hususlardan biri de veri güvenliğidir. Önümüzde almamız gereken bir mesafe var. Bir haberleşme uygulamasının aldığı kararın ardından yaşanan süreci olumlu karşılıyoruz. Yerli ve milli uygulamamız BİP'e taşıdık. Bu sürecin güçlü bir şekilde devam edeceğini umuyorum” diye konuştu.

Gündem