Fahrettin Altun duyurdu: 'Dezenformasyonla mücadele' birimi kuruldu

Fahrettin Altun duyurdu: 'Dezenformasyonla mücadele' birimi kuruldu
Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı bünyesinde 'dezenformasyonla mücadele' adlı bir birim kurduklarını duyurdu. Kurumun başına getirilen İdris Kardaş, "Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü algı operasyonlarına, yalan ve dezenformasyona karşı mücadele edeceğiz" mesajı paylaştı.

AKP'nin 'Dezenformasyon yasası' diye anılan ve sansür uygulaması getireceği için yoğun tepki alan yasa düzenlemeyi geri çekmesinin ardından İletişim Başkanlığı bünyesinde yeni bir adım atıldı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlık bünyesinde 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' oluşturulduğunu duyurdu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaş'ı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim" dedi.

Birimin başına getirilen İdris Kardaş, Altun'un tweet'ini alıntılayarak şu mesajı paylaştı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'ın hakikat mücadelesi içerisinde yer almak büyük şeref. Kıymetli Hocam @fahrettinaltun başkanlığında Türkiye’ye karşı içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü algı operasyonlarına, yalan ve dezenformasyona karşı mücadele edeceğiz. #YaşasınHakikat"

İDRİS KARDAŞ KİMDİR?

İdris Kardaş, Deformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü oldu. Diyarbakırlı İdris Kardaş, Aktüel ve A Haber'de köşe yazarlığı yapıyor. Kardaş, 2002-2008 senelerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitim gördü. 2011 yılında ise İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 5 yıl boyunca Bilgi Üniversitesi'nde koordinatör olarak görev aldı. Bilgi Üniversitesi'ndeki görevinden 2016 yılında ayrıldı. İdris Kardaş, 2017 senesinde İstinye Üniversitesi'nde akademisyen olarak göreve başladı.

2016 yılında Sabah Gazetesine yaptığı röportajda üniversitenin siyasi görüşlerine ters düşüncede olduğu için Bilgi Üniversitesi'nden kovulan Kardaş, 1 sene sonra İstinye Üniversitesinde akademisyen olarak göreve başlamışı. (Kısa Dalga)

Gündem