Fahrettin Altun’un Özgür Özel’e açtığı dava reddedildi

Fahrettin Altun’un Özgür Özel’e açtığı dava reddedildi
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açılan 150 bin liralık tazminat davası reddedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Cumhuriyet Gazetesi’nin “Boğaz’da kaçak var” haberini savunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel aleyhine açtığı 150 bin liralık tazminat davası reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi, Nisan 2020’deki “Boğaz’da kaçak var” haberiyle Altun’un Kuzguncuk’taki evine ve hemen yanında bulunan vakıf arazisine yasaya aykırı olarak yol, şömine ve pergola (çardak) gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığını yazmıştı. Altun dava açmıştı.

Özel’de Cumhuriyet’e destek çıkarak, “Bu, yürütme organının işine gelmeyen haberleri ‘terör’ kapsamına sokmak için her türlü bahaneyi kullanma isteğini en üst perdeden kanıtlamakta” demişti. Altun, bunun üzerine Özel’e de “kişisel haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle 150 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Önceki gün İstanbul 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti.

'GAZETEYE AÇTIĞI DAVA DA ALEYHİNE SONUÇLANMALI'

CHP'li Özgür Özel, Cumhuriyet’te yer alan habere göre kararla ilgili şunları söyledi:

“Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sıfatından aldığı güçle kendisinin eleştirilemez, dokunulamaz olduğuna inanmış olabilir. Cumhuriyet gazetesinin gazetecilik başarısıyla kamuyu haberdar ettiği böylesi bir haberle suçüstü yakalanan Fahrettin Altun, Saray’dan aldığı güçle bu konunun konuşulmasının da önüne geçmek istemişti. Cumhuriyet gazetesine ve Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yönelik açtığı davanın da aleyhine sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu kararla hiç kimsenin kanunun üstünde olmadığı ve olamayacağı bir kez daha görülmüştür.” (Kısa Dalga)

Gündem