Faik Öztrak: İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinin iki boyutu var

Faik Öztrak: İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinin iki boyutu var
CHP'li Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'yla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Karadeniz ziyaretinin 2 boyutu var; ilki hemşehrileri ile bayramlaşma, ikincisi belediyelerimizin daveti ile yürütülen faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, açılışlara katılma."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turuna belediyenin imkanları ile gittiği ve geziye Nagehan Alçı'nın da davet edilmesi üzerine başlayan tartışma ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Karadeniz ziyaretinin 2 boyutu var; ilki hemşehrileri ile bayramlaşma, ikincisi belediyelerimizin daveti ile yürütülen faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, açılışlara katılma. Kamu kaynaklarının kullanımına hassasiyetinizi önemsiyorum, aynı hassasiyetin tıpkı bayramdan önce Suudi Arabistan'a yapılan ziyaret için de gösterilmesini de sorgulasaydınız. Fotoğrafla ilgili söylenmedik söz kalmadı. Aslında Türkiye'nin gerçek sorunları bellidir. Gerçek sorunları hayat pahalılığıdır, kaçak göçmen sorunudur. Bunlar konuşulmasın diye gösterilen gayretleri anlıyorum; ama biz ülkemizin gerçek sorunları ile ilgilenmeye devam edeceğiz."

Öztrak, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, Demokrasi ve Atılım Partisi ve Saadet Partisi ile ayrı bir ittifak kurmayı düşündüğü iddialarına ilişkin, "6'lı masa etrafında toplanan partiler elbette seçimde en üst başarıyı yakalamak için alternatifleri değerlendirirler. Ben şunu ifade etmek isterim; 6 partinin etrafında toplanan bu masa her gün biraz daha güçleniyor. Tavsiyem; kimse boş yere heyecanlanmasın" dedi. (DHA)

Politika