Faiz artışı Obrador'u da gerdi: Merkez bankaları daha farklı düşünmeli

Faiz artışı Obrador'u da gerdi: Merkez bankaları daha farklı düşünmeli
Meksika'nın solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, merkez bankasının enflasyonla mücadele için tarihi oranda faiz artırmasını eleştirdi: Merkez bankaları daha farklı düşünmeli.

Meksika'nın solcu Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Merkez Bankası'nın yüksek enflasyona karşı tarihi oranda faiz yükseltmesini üstü kapalı olarak eleştirdi. Obrador, "merkez bankalarının enflasyonla mücadelede daha farklı düşünmesi gerektiğini" savundu. Meksika lideri, bir yandan da ülkenin merkez bankasının otonomisine saygı duyduğunu da söyledi.

Obrador'un, önümüzdeki ay düzenleyeceği Washington ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden'a ortak bir enflasyonla mücadele planı önereceğini söylemesi de dikkat çekti.

Ülkede enflasyon oranının yüzde 7.88'e çıkarak beklentileri en az ikiye katlamasının ardından, Meksika Merkez Bankası (Banxico) politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 7,75’e çıkarmıştı. Bankadan yapılan açıklamada, enflasyonu yatıştırmak için yeniden ve ne kadar gerekirse o kadar faiz artışı yapılacağı da belirtilmişti.

Tarihi faiz artışına, bankanın yönetimindeki beş ismin tamamının oybirliğiyle karar verdiği de belirtilmişti. (Kısa Dalga)

Dünya