Halil Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda'da yakalandı

Halil Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda'da yakalandı
Kumarhane patronu Halil Falyalı ile şoförünün öldürüldüğü iddiası ile bir kişi yakalandı. Hollanda'da yakalanan kişinin Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve koruma şoförü Murat Demirtaş’ın öldürüldüğü, silahlı saldırının faili olduğu belirtilen bir kişi Hollanda’da yakalandı.

BBC’nin haberine göre, Hollanda polisinden yapılan açıklamada, Kuzey Kıbrıs'ta çifte cinayet işlediğinden şüphelenilen zanlının, bu hafta başında Lahey yakınlarındaki Zoetermeer kasabasında düzenlenen bir operasyonda yakalandığı bildirildi. Polise göre zanlı, 8 Şubat 2022’de Girne’de kumarhane patronu Halil Falyalı ile şoförüne yönelik saldırıyı gerçekleştirdi.

Hollanda polisinin, Türk emniyet birimlerinin uyarısı üzerine zanlıyı takibe aldığı ve Zoetermeer’e yerleşmeye çalıştığını tespit ettiği belirtildi. Çarşamba öğleden sonra Lahey’de sorgu hakiminin karşısına çıkan zanlı tutuklandı. Zanlının Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

Halil Falyalı kimdir, nasıl öldürüldü?

Halil Falyalı 1969 doğumlu olan iş insanı Falyalı’nın Kuzey Kıbrıs'ta beş yıldızlı otel, kumarhane ve çeşitli sektörlerde şirketlerin olduğu biliniyordu.

2016 yılından beri ABD'de uluslararası para aklama ve uyuşturucu trafiği suçlamasıyla aranmaktaydı. Bu dava yüzünden Kıbbrıs’ı terk edemediği iddia edilmekteydi.

Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu SL 001 plakalı araca 8 Şubat 2022’de sıralarında Girne-Çatalköy’deki evinin yakınında bulunan bir mevkide ateş açılmıştı. Falyalı’nın koruma şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybederken, Falyalı ise ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, daha sonra ise Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaldırılmıştı. Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker yayınladığı bir dizi videonun yedincisinde “Hayata Korkusuzca Bakanlar Ölümden Korkmazlar” başlıklı bölümde, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile birlikte uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla Halil Falyalı’dan bahsetmişti. Peker, “Tüm para transferi Kıbrıs’tan dönüyor” iddiasında bulunmuştu.

“Darp, adam kaçırma ve zorla alıkoyma” iddialarıyla aranan Falyalı, 15 Ekim’de KKTC Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuş, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kalmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem