Faruk Bildirici: "İktidar güdümlü 'gazetecilik' izin gelmeyince kör, sağır"

Faruk Bildirici: "İktidar güdümlü 'gazetecilik' izin gelmeyince kör, sağır"
Faruk Bildirici, Erdoğan’ın Sezen Aksu’yu hedef aldığı sözlerini 'görmeyen' gazetelere tepki gösterdi ve “İktidar güdümlü 'gazetecilik' izin gelmeyince kör, sağır” değerlendirmesinde bulundu.

Medya ombdusmanı Faruk Bildirici, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu ile ilgili "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" demesini haberleştirmeyen yayın organlarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bildirici, Sabah, Akşam, Hürriyet ve Yeni Şafak gazetelerinin Erdoğan'ın açıklamalarına dair verdiği haberlerde söz konusu tehdit konusunun geçmediğine dikkat çeken Bildirici şu mesajı paylaştı:

Bir cumhurbaşkanı düşünün cami içinde imamdan mikrofon kapıp “O dilleri koparırız” diye sanatçıyı tehdit etsin! Bir medya düşünün o tehdidi yazamasın! İktidar güdümlü 'gazetecilik' izin gelmeyince kör, sağır. Gazeteci dediğin sanatı, sanatçıyı savunur, tehdide karşı çıkar…


Bildirici, Gelecek Partisi'ne yakın olan Karar gazetesinin tehdit haberini "En sert tepki" ifadesiyle vermesini de eleştirerek "Bu da Karar’ın haberi! cumhurbaşkanı, Sezen Aksu’ya tepki göstermiş, sert çıkmış! Hem de en sert tepki, en sert çıkış! Unutmayın, bu ülkede Erdoğan, 'Ucube' dediği için Kars’taki “insanlık anıtı” yıkıldı! Şimdi de Sezen Aksu’yu da hedef göstermiş olmadı mı?" dedi.




Gündem