Faruk Koca kendini savundu: Hakem kendisini yere attı

Faruk Koca kendini savundu: Hakem kendisini yere attı
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın ifadesine ulaşıldı: Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Kendisini yere attı.

Süper Lig'de dün akşam yapılan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın ifadesine ulaşıldı. TRT Spor'da yer alan habere göre, Koca, "Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez" ifadelerini kullandı.

Koca şöyle savunma yaptı:

Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip, yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim.

Ne olmuştu?

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca, 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yumrukla saldırdı, darbeyle yere düşen Meler bazı kişilerce de tekmelendi. Olayın ardından hastaneye giden Koca, emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördü. Koca'nın gözaltı işlemleri ve ilk ifadesi hastanede alındı. Koca dahil tutuklanan 3 kişi Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. (Kısa Dalga)

Gündem