Fas-İspanya sınırında göçmen katliamı: En az 23 ölü

Fas-İspanya sınırında göçmen katliamı: En az 23 ölü
Fas'tan İspanya'ya geçmek isteyen göçmenleri polis engellemeye çalıştı. Sınırdaki çitten düşerek yaşamını yitirenlerin sayısı 23'e yükseldi.

Fas makamları, İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla'ya girmeye çalışan en az 23 göçmenin öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını duyurdu. Bölgeden gelen haberlere göre bazı göçmenler, sınırdaki çitin tepesinden düşerek öldü.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, sabaha karşı çıkan olayların ardından bazı güvenlik görevlileri ve göçmenlerin hastaneye kaldırıldıkları açıklandı. İspanya ve Fas'ın yeniden diplomatik ilişki kurdukları mart ayından bu yana ilk kez Melilla'ya kitlesel girmeye çalışma olayı yaşandı. İlişkiler, İspanya'nın aidiyeti tartışmalı Batı Sahra'da Fas'ın özerklik planına destek vermesinden sonra ısınmıştı.

İspanyol yetkililer, birkaç yüz kişinin sınırdaki çitleri kestikten sonra Melilla'ya girmeye çalıştığını söyledi. Çoğu zorla geri gönderilirken, 100'den fazlası sınırı aşmayı başardı ve bir kabul merkezinde işlemlerinin yapıldığı bildirildi.

Başta sadece 18 kişinin öldüğü bildirildi ancak yetkililer yaralanan beş kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Mellila ve bir diğer İspanyol topraği Ceuta son yıllarda çoğu Sahra altı Afrika ülkelerinden gelip, Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlerin toplandıkları yerlere dönüştü.

Dünya