Fas'tan Türkiye'ye gelen uçak Barselona'ya acil iniş yaptı: Kaçan 14 yolcu aranıyor

Fas'tan Türkiye'ye gelen uçak Barselona'ya acil iniş yaptı: Kaçan 14 yolcu aranıyor
Fas'tan Türkiye'ye gitmek için havalanan uçak, yolculardan hamile olduğunu belirten kadının doğum sancıları olduğunu söylemesi üzerine acil iniş yaptı. Yetkililer kadının uçuş ekibini kandırdığını, inen uçaktan ise 14 yolcunun kaçtığını açıkladı.

Fas'tan Türkiye'ye gelen bir yolcu uçağının Barselona'ya acil iniş yaptığı, uçaktaki 28 göçmenin kaçmaya çalıştığı bildirildi.

Yolcular koşarak kaçmaya çalıştı iddiası

İspanya hükümeti, olayda 14 kişinin yakalandığını, yaklaşık 5 aylık hamile bir kadının doğum sancısı çektiğini söylemesi nedeniyle uçağın acil iniş yaptığını aktardı. El Prat Havalimanı’na 04:40 sularında 228 yolculu Pegasus Havayolları’na ait uçaktaki yolcuların pistte koşarak kaçmaya çalıştığı belirtildi.

Hamile kadın uçuş ekibini yanılttı

Sözcü'de yer alan habere göre, yetkililer, hamile kadının doğum yapacağı konusunda uçuş ekibini yanılttığını, çoğu Faslı olduğu belirtilen göçmenlerin kaçak olarak İspanya’ya sızmaya çalıştığını aktardı. Hamile kadın dahil yakalanan göçmenler tutuklanırken kaçan 14 yolcuyu arama çalışmaları sürüyor.

28 kişi kaçtı, 14'ü yakalandı

İspanya’nın çok okunan gazetelerinden El Pais, yolcuların kaçma anlarını paylaşırken, yapılan ilk açıklamada 14 kişinin kaçtığının duyurulduğu fakat daha sonra bu sayının 28’e çıktığını duyurdu. Hükümet tarafından yapılan açıklamada yakalanan 5 kişinin Pegasus Havayolları’na ait uçağa bindirilerek sınır dışı edildiğini açıklarken 8 kişinin de Fas’a iade edileceğini duyurdu.

Geçen yıl da olmuştu

Hamile kadının Barcelona’daki Sant Joan De Deu Hastanesi’ne kaldırıldığını fakat kadının doğum yapmaya yakın olmadığını ve yetkilileri kandırdığını aktaran İspanyol basını, benzer bir olayın 2021 yılının 5 Kasım’ında da yaşandığını hatırlattı.

Dünya