Fatih Altaylı'dan 'Terim' eleştirisi: Şişirme bir belgesel

Fatih Altaylı'dan 'Terim' eleştirisi: Şişirme bir belgesel
HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Netflix'te yayınlanan ve Fatih Terim'in kariyerini anlatan "Terim" belgeselini eleştirdi. Altaylı, yapım için "Şişirme bir belgesel, felaket bir hikaye anlatımı, rezalet bir kurgu, dahası berbat bir senaryo" ifadelerini kullandı.

Türkiye futbolunun önemli isimlerinden Fatih Terim'in hayatını konu alan "Terim" belgeseli, dijital platform Netflix'te bu hafta yayına girdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, HaberTürk'teki yazısında yapımı sert sözlerle eleştirdi.

Altaylı'nın yazısından bir bölüm şöyle:

"Netflix'in büyük bir tanıtım kampanyası ile yayına soktuğu Fatih Terim belgeselini dün gece Galatasaray maçının ardından, hepsi Terim'i yakından tanıyan, dostu olan birkaç arkadaşımla beraber izledim. Kimse kızmasın ama bu belgesel falan değil. Netflix bu 'şeyi' belgesel diye kimseye yutturmaya kalkmasın, kimse de bu 'şeyi' belgesel diye izlemesin. Buna belgesel denmez. Böyle filmler falan vardır ama bunlar belgesel değildir. Buna 'documentary' değil 'tribute' denir. Gerçekler değil, gerçeklerin hoşa gidecek tarafları anlatılır. Yapılan şey tam bir 'Fatih Terim övgüsüdür'

"BOLCA YALAKALIK VE BOLCA ÖVGÜ"

Belgeselde olumlu, olumsuz, tartışmalı her şey gerçekçi bir biçimde, doğru ve gerekli tanıklarla anlatılır. Bu sözde belgeselde ise böyle bir şey yok. Gerçek tanıklar yok. Olayların kahramanlarının bazıları tarihten silinmiş, yok sayılmış. İşin içindeki insanların tanıklıkları yok. Kritik anlarda yaşananlar yok. Bunları anlatacak kimse yok. Terim'in Galatasaray'dan nasıl ayrıldığı yok. Üstünkörü bir anlatım, bolca yalakalık ve bolca övgü. Terim kutsaması"

Yazının tamamı

Kültür Sanat