Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz

Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz
Kapıdaki yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Listeleri vereceğiz. Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz” dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesine saatler kala açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Fatih Erbakan, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın kazanacağını tahmin ettiklerini belirterek, CHP'nin Eyüp, Fatih, Üsküdar gibi ilçelerde sürpriz yapabileceğini ifade etti.

"Kendi adayımızla çıkınca mesele yapılıyor"

Erbakan aday çıkartmalarına dair de “Bize destek vermediğimiz takdirde Murat Kurum’un kazanamayacağını söylüyorlar. Bakın, DEM Parti, hiçbir partiye seçim kazandırmak zorunda olmadıklarını söyleyince mesele olmuyor ama biz kendi adayımızla çıkınca mesele yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"Bize işbirliği için başvuran AK Parti oldu"

AKP ile yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Erbakan, “Bize işbirliği için başvuran AK Parti oldu. Zaten 14 Mayıs seçimleri öncesinde de onlar başvurmuştu. Bizim de işbirliği için belli taleplerimiz oldu. O zaman İstanbul’daki anketlerde yüzde 5-6 görünüyorduk" dedi.

"Sakarya ve Kocaeli'nde iddialıyız"

Kocaeli ve Sakarya'da iddialı olduklarının da altını çizen Erbakan, "Ayrıca Kütahya ve Karabük’te yüzde 10’un üzerinde görünüyoruz. Ama sadece Kocaeli’yi vermediler diye görüşmeler kesilmiş değil. İstanbul’da iki ilçe istedik. Avrupa yakasında Arnavutköy daha Refah Partisi zamanında kazandığımız bir ilçedir. Anadolu yakasında da Sultanbeyli" bilgisini verdi. (Kısa Dalga)

Politika