Fatih Erbakan, Erdoğan'la anlaşmasının perde arkasını anlattı

Fatih Erbakan, Erdoğan'la anlaşmasının perde arkasını anlattı
Erbakan yaptığı açıklamalarında ittifak görüşmelerine ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımız mutabakat maddelerini ‘Bunlar zaten yeni dönemde bizim yapmak istediklerimiz’ diyerek kabul etti” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk'te Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la protokollerinde ortaklaştıklarına dair sözleri sonrası akıllara Erbakan'ın, kadına yönelik şiddetin engellenmesine dair 6284 sayılı kanunun kaldırılmasına dair teklifi geldi.

Söz konusu teklif başta AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin olmak üzere kadın vekiller tarafından "kırmızı çizgimizdir" denilerek tepkiyle karşılanmıştı.

“Biz birçok konulara da vesile olduk. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması gibi” diyen Erbakan açıklamalarında şunları ifade etti:

“Pazartesi günü tek başımıza, müstakil olarak gireceğimizi ifade edip Cumhurbaşkanı adayı olarak başvurmuştuk. Çarşamba sabahı sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede hep söylediğimiz mutabakat metninin imzalanabileceğini kendisinin ifade etmesiyle süreç başlamış oldu.

Bu mutabakat maddelerimiz, ekonomi, sosyal politikalar, dış politikalar alanında milli görüş olarak 40-50 senedir söylediğimiz maddelerimiz. Bunlar üzerine mutabık kalınmasıyla gerçekleşti. Biz böyle ittifak yaptık gibi sanki Yeniden Refah Partisi, AKP listelerinden seçime giriyormuş gibi zannedenler var. Böyle bir şey yok. İttifaktaki partilerin oylarının toplamı yüzde 7'yi geçince Yeniden Refah Partisi'nin hiçbir baraj problemi kalmıyor.

'Yanlışlara ortak olmak için burada değiliz'

Doğruysa, milletin faydalıysa kim yapıyorsa takdir ediyoruz, destekliyoruz. Kim yanlış yapıyorsa, bizim partimizden de olsa karşı çıkarız. Biz yanlışlara ortak olalım diye değil el birliği ile düzeltelim diye ittifakta yer alıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanına oy vermeyi isteyen, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP'den ayrı bir yere koyan, AKP'nin dejenerasyon sürecine girdiğini düşünen kitleden aldığımız geri dönüşümler Cumhurbaşkanlığında yine sayın Cumhurbaşkanımıza oy verip, milletvekilliği seçiminde bize oy verecekleri yönünde. Özellikle teşkilatımız çok genç. Milletvekili adaylarımızın yaş ortalaması 37. Heyecanlı gençlik sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesine katkı sağlayacak. (Kısa Dalga)

Politika