Fatih Erbakan: AKP'nin adayını desteklemek için iki ilçe istedik

Fatih Erbakan: AKP'nin adayını desteklemek için iki ilçe istedik
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan AKP ile İstanbul'a dair görüşmelerinin perde arkasını anlattı. Erbakan, İstanbul'da AKP'nin adayını desteklemek için iki ilçe istediklerini ancak karşı tarafın bunu kabul etmediğini söyledi. Erbakan, "İttifak kapısı aralık mı?" sorusuna ise "Bu saatten sonra böyle bir şey yapmak için gerekçemiz de yok" cevabını verdi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde AKP ile ittifak kurup kurmayacakları uzun süre konuşulan ancak anlaşmaya varılmaması üzerine İstanbul'dan kendi adayını çıkaran Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında ittifak sürecine dair konuştu. Kulislerde Fatih Erbakan'ın AKP'den büyük istekleri olduğu ve anlaşamadıkları ifade edbmiliyordu.

YRP, AKP ile ortaklaşamadığı İstanbul'da Mehmet Altınöz'ü aday gösterdi.

Fatih Erbakan, tv100 Özel yayınında, Gürkan Hacır, Erdoğan Aktaş ve Başak Şengül'ün sorularını yanıtladı. Erbakan, seçimlerde neden Cumhur İttifakı'nı desteklemediklerine dair " Bizim söylediğimiz İstanbul Büyükşehir belediyesinde biz destek oluyorsak biz de bir tane Anadolu Yakası'nda bir tane Avrupa Yakası'nda ilçe isteriz dedik" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Gürkan Hacır ise iki ilçe için "Arnavutköy ve Sultanbeyli değil mi?" diye sordu. Erbakan, "İsmi çok önemli değil dedik biz ama onlar da zaten ‘Peki verelim nereyi istiyorsunuz?’ demedikleri için ilçe isimleri çok konuşamadık" cevabını verdi.

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendileri arkadaşlarımıza 'Biz adaylarımızı açıkladık. İlçe Belediye başkan adayımızı nasıl geri çekeriz artık açıkladık' dediler. Bizim arkadaşlarımız ise 'Genel başkanımız 70 bin imza topladıktan sonra cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi' dediler. O zaman biz tekrardan değerlendirecektik. Bu mutabakat metni, Gazze konusu, halkın istememesi, teşkilatın istememesi kenarda duracaktı. Ama buna rağmen biz bu ilçeleri alıp da Refah Partisini o yıllarda iktidara belediye hizmetleri taşıdı. Bu ilçelerde biz bir belediye hizmeti, millete kendimizi gösterme imkânı olur da Yeniden Refah Partisi’nin iktidara gelmesine vesile olur muyuz buna bu değer mi diye çekincelerimize rağmen tekrardan değerlendirilebilirdik."

Kapı aralı mı?

Erbakan, "AK Parti ile ittifak kapısı hala aralık mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Artık bu saatten sonra böyle bir şey yapmak için gerekçemiz de yok. Çünkü geçen seçimde bir adaylık vardı ve çekildik. Ama gerekçelerimiz vardı. Mutabakat metnindeki maddeler uygulanırsa millet için hayırlı olur dedik. Bu bir beka seçimi değil hizmet seçimi. Teşkilatlarımız istemiyor. Hangi gerekçeyle adaylarımızı çekeceğiz. Böyle bir şey olması mümkün gözükmüyor."

"Millet bizim bu seçimde ittifak yapmamızı istemiyor. Yeniden Refah Partisi 5,5 ayda üye sayısını 260 binden 440 bine çıkardı bu yüzde 70 büyüme demektir. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, bu seçimi bir beka seçimi olarak görmüyoruz. Kararımızda etkili olan sebeplerden bir tanesi bu. Bir belediye başkanının icraatları dolayısıyla 'ülke elden gidiyor' söylemini ortaya koymak mantıklı bir durum değil." (Kısa Dalga)

Gündem