Fatih Erbakan'dan ‘Cumhur'a katılma’ gerekçesi: ‘Sol, komünist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini gördük’

Fatih Erbakan'dan ‘Cumhur'a katılma’ gerekçesi: ‘Sol, komünist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini gördük’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Karşı blokta sol, komünist, ateist ve diğer fraksiyonların bir araya geldiklerini gördük. Bu nedenle bu bloğun kazanmasına vesile olan bir parti olmak istemedik” dedi.

Son anda Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, karşı bloğun kazanmasına vesile olmak istemediklerini söyledi.

Erbakan, dün TRT Haber yayınında, Cumhur İttifakı’na katılma gerekçelerini açıkladı.

Erbakan, şöyle konuştu: "Biz 'Ülkemizin yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz’ suçlamasına muhatap olmak istemedik. Çünkü bizim bu mutabakatı sağlamayıp bir cumhurbaşkanı adayı olarak devam etmemiz halinde böyle bir ihtimal olması söz konusuydu.

Ve tabi karşı blokta bütün sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini görmemiz, FETÖ unsurlarının tamamen karşı bloğa destek olduğunu görmemiz, hatta PKK yöneticilerinin açıkça çektikleri videolarla, yaptıkları açıklamalarla mevcut iktidarın devrilmesi ve karşı bloğun iktidara gelmesi için destek olduklarını görmemiz karşısında bu bloğun kazanmasına vesile olan bir parti olmak istemedik.”

Fatih Erbakan, daha sonra konuşmasının bu bölümünü sosyal medya hesabından “Karşı blokta sol, komünist, ateist ve diğer fraksiyonların bir araya geldiklerini gördük. Hatta FETÖ'cülerin ve PKK'nın destek olduklarını gördük. Bu nedenle bu bloğun kazanmasına vesile olan bir parti olmak istemedik” notuyla paylaştı. (Kısa Dalga)

Politika