Fatih Erbakan: Yaptığımız hesaplara göre halkın yüzde 45'i aç

Fatih Erbakan: Yaptığımız hesaplara göre halkın yüzde 45'i aç
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Cebinde bir doları olan insan Merkez Bankası'ndan daha zengin. Türkiye'nin toplam dış borcu AK Parti iktidara geldiğinde 132 milyar dolar iken bugün itibariyle 444 milyar dolara geldi” dedi. Asgari ücret artışını eleştiren Erbakan, “İşçi daha almadan asgari ücret açlık sınırının altına düştü” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Elazığ İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada iktidara sert eleştirilerde bulundu. “Asgari ücreti 8 bin 500 lira yapmışlar. Birleşik Kamu-İş 4 kişilik ailenin açlık sınırını aralık ayı sonu itibariyle hesaplamış. 9 bin küsur lira. 9 bin liranın üzerinde açlık sınırı çıkmış. Daha asgari ücreti almadan, alacağı ücret zaten açık sınırın altına düştü. Ne demek bu? 8 milyona yakın asgari ücretli ailesiyle çoluğuyla çocuğuyla birlikte açlık sınırın altında yaşayacak" dedi.

“Halkımızın yüzde 45'i aç”

Erbakan'ın açıklamaları özetle şöyle: "Yaptığımız hesaplara göre halkın yüzde 45'i aç. Aç kalmıyor diyorsunuz. Aç kalmıyor da sadaka var, sosyal yardım var, gıda yardımı var, akrabası var, annesi babası yardım ediyor. Yoksa matematiksel olarak aldığı para açlık sınırın altında.

Yoksulluk sınırı 26 bin lira olmuş. Asgari ücret büyük şehirlerde ancak ev kirasına yetiyor. Geçenlerde bir yakınımız markette görmüş şaşırmış. Diyor ki tereyağı aromalı yağlar çıkmış. Yani tereyağının kokusu ve aroması var, kalan kısmı herhalde bitkisel yağlardan yapılmış.

Peynirin fiyatı bu zamanlar etin fiyatını geçmiş

Bursalı bir kardeşimiz dedi ki "başkanım birkaç senedir Bursa'daki iskendercilerin, iskender üzerine döktükleri tereyağı değil, o tereyağı aromalı bir yağ’.

Peynirin fiyatı bu zamanlar etin fiyatını geçmiş. Peynir alamayan, süt alamayan, tereyağı yiyemeyen, kuruyemiş, fındık, fıstık, badem alamayan bir ülke haline geldik.

Edirne'de kuruyemişçi röportaj veriyor. Diyor ki; fındık fıstığın kilosu 150-300 lira oldu burada. Kimse alamıyor. Neyse ki Bulgaristan'dan geliyorlar, kilolarca alıp götürüyorlar. Şu beğenmediğin Bulgaristan'ın levası Türk lirasını yediye sekize katlamış.

Emekliler, maaşıyla ancak pazarlarda çürük meyve sebze toplayabiliyor. Kayseri'nin ortasında, Bingöl'de, Hakkari'de, Şırnak'ta değil, ekonomik olarak gelişmiş bir büyükşehrimiz Kayseri'nin ortasında önümüzü kesti bir vatandaş. Başkanım dedi, ‘Bugün bir çocuğum benden kuruyemiş istedi. Baktım, alamadan geri döndüm" dedi. Alamaz, mümkün değil.

Merkez Bankası'nın kasası tam takır

Allah rahmet eylesin Erbakan Hocamız hiçbir sözünü boşuna söylemezdi. ‘Milli görüş ile yönetilmezsek aç kalırız" diyordu. Bakın 25 yıldan beri milli görüş ile yönetilmiyoruz. 97 yılında 54. hükümet görevi devrettiğinden beri, o günden bugüne 20 yılı AK Parti iktidarıyla geçti. Maalesef milyonlarca insan açlığa mahkum oldu.

Merkez Bankası'nın kasası tam takır, döviz rezervi eksi 60 milyar doları bulmuş. Biz ne diyoruz? Cebinde bir doları olan insan Merkez Bankası'ndan daha zengin.

Yıllardır perişan ettikleri EYT mağdurlarıyla, sabahlara kadar aylarca, yıllarca kurban pazarlığı yapar gibi pazarlık yaptılar. Şu EYT'lilerin bütün taleplerini karşılasanız yıllık maliyeti 101 milyar lira olarak hesap ediliyor. 101 milyar lira yıllık maliyetle bütün EYT'lilerin bütün talepleri karşılanıyor. Bunu karşılamayacaklar, ama 5 tane holdinge bir senede 100 milyar lira para ödeyecekler." (ANKA)

Politika