Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan yerel seçim için çağrı: 'Sosyalistler kendi programlarıyla halka gitmelidir. Kapı kapı gezelim'

Fatih Mehmet Maçoğlu'ndan yerel seçim için çağrı: 'Sosyalistler kendi programlarıyla halka gitmelidir. Kapı kapı gezelim'
Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sosyalistlere yerel seçim çağrısında bulundu ve “Sosyalistler kendi programlarıyla halka gitmelidir. Kapı kapı gezelim. 81 ilde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım” dedi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) tarafından İzmir’de bu yıl ikincisi düzenlenen yaz kampının son gününde konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu genel seçim değerlendirmesinde bulundu ve önümüzdeki yerel seçimler hakkında konuştu.

'Emek ve Özgürlük İttifakı da kaybetti, biz de kaybettik'

“İki blok arasında sıkıştırılmak istenen seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı olarak üçüncü bir yol olarak seçimlere girdik" diyen Maçoğlu şunları söyledi:

"Bizim de içerisinde olduğumuz bu ittifakta en başta kendimizi eleştirerek başlarsak halka inemedik, halka buluşamadık, halkla ortaklaşamadık. Bir yenilgi yaşamadık, ancak kaybettik. Emek ve Özgürlük İttifakı da kaybetti, biz de kaybettik."

'81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım'

BirGün'de yer alan habere göre sosyalistlerin mevcut olanakları halkın yararına kullanması gerektiğini ifade eden Maçoğlu, aksi durumda bu olanakların düzenin eline geçeceğini belirti. Maçoğlu, “Mevcut olanaklar düzenin eline geçerse, bu düzen kendi yarattığı sınıfına bu olanakları sunar. Bu nedenle sosyalistler kendi programlarıyla halka gitmelidir. Kapı kapı gezelim, 81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım. Bu nedenle önümüzdeki yerel yönetim seçimleri önemli” diye konuştu.

'Amasız fakatsız pazarlıksız bir şekilde sürece müdahale edelim'

Maçoğlu, “Artık muhalefet olmaktan çıkalım. Önümüzde bir yerel yönetim seçimleri süreci var. Bütün alanlarda, bütün bölgelerde, demokratik siyaseti merkeze alarak devrimci halkçı yerel yönetimler programına destek verelim. Amasız fakatsız pazarlıksız bir şekilde sürece müdahale edelim. Demokratik zeminde bütün bu olanakları halk kullansın, emekçiler ve ezilen kesimler kullansın” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem