Fatih Portakal: Kızılay bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor

Fatih Portakal: Kızılay bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor
Gazeteci Fatih Portakal, Ahbap Derneği ve Türkiye Eczacılar Birliği'ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın bağışlanan kanları da hastanelere para karşılığı sattığını söyledi. Kızılay'dan yapılan açıklamada hastanelere kan satışına değinilmedi, "hasta ve hasta yakınlarından" para alınmadığı belirtildi.

Gazeteci Fatih Portakal, Kızılay'ın depremzedelere ulaştırması gereken çadırları sattığının ortaya çıkmasının ardından çarpıcı bir iddiada bulundu.

Portakal, Kızılay'a bağışlanan kanların hastanelere parayla satıldığını iddia ederek Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya davet etti.

Deprem sonrasında yetersiz kaldığı eleştirileri yöneltilen Kızılay'ın Türk Eczacılar Birliği'nin ihtiyaç duyduğu çadırları da tanesi 140 bin TL'den sattığı ortaya çıktı.

Gazeteci Fatih Portakal da yeni bir iddiayı ortaya attı. Portakal'ın Twitter'dan Kızılay resmi Twitter hesabı ile Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı etiketleyerek yaptığı paylaşım şöyle:

"Kızılay sadece çadırları değil, bizlerin bağışladığı kanları da hastanelere parayla satıyor. Utanın Kızılay yöneticileri, utanın ve istifa edin."

Kızılay Başkanı: SGK, kan bankacılığının maliyetini Kızılay'a öder

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Portakal'ın iddiasına yanıt vererek şu ifadeleri kullandı:

"Bu Ulusal Kan Güvenliğini tehlikeye atacak sorumsuz ve temelsiz bir itham. Lütfen hemen tashih edin ve sorumlu bir gazeteci gibi davranın. Kan ticarete konu edilemez. Kan Bankacılığının maliyetini SGK Kızılay’a ödenmek üzere ilgili hastaneye öder."

"Hasta ve hasta yakınından para alınmıyor"

Kızılay'ın kurumsal hesabından verilen yanıtta ise "Kızılay, kan bileşeni tedavisi için hasta veya hasta yakınlarından herhangi bir ücret talep etmemektedir. Ücret talep edilmesi durumunda İl Sağlık Müdürlüğü'ne mutlaka başvuru yapılması gerekmektedir" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem