Fatih Portakal öğrendiği 2024 asgari ücretini paylaştı

Fatih Portakal öğrendiği 2024 asgari ücretini paylaştı
Asgari ücret zammının belirlenmesine az bir süre kala gazeteci Fatih Portakal kendisine gelen bilgiyi paylaştı. Portakal, 2024 asgari ücret rakamının 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağının konuşulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, asgari ücret ve emekli ikramiyesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz. İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ne zaman başlayacağıyla ilgili, "Aralık ayının ilk haftasında inşallah işçi, işveren temsilcilerini davet edeceğiz. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız. Süreç bir ilerlesin bakalım. Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücret tartışmalarına dahil olarak kendisine yönelik yetkililerden gelen bilgileri ilk kez açıkladı.

Birçok işletmenin göstermelik olarak asgari ücretin çok az üzerinde ödemeler yaptığını hatırlatan Portakal, fiilen asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70'ini oluşturduğunu belirtti.

Asgari ücret 16 bin 900 liraya yükseltilecek

Yeni paylaşılacak asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik sorulara yanıt veren Portakal, "Dün hadi dedim geldi yine kasım ayı çünkü aralık ayında toplanacak taraflar ve ne kadar olacak diye bakındım. Bana dün söylenen asgari ücretin 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde" ifadelerini kullanarak yetkili isimlerden aldığı kulis bilgisini paylaştı. (Kısa Dalga)

Ekonomi