Zorla getirilme kararı verilen Semih Kaya tehdit iddialarını reddetti

Zorla getirilme kararı verilen Semih Kaya tehdit iddialarını reddetti
'Fatih Terim Fonu' davasında mahkeme, Semih Kaya ve Fırat Özdemir’in de aralarında olduğu 12 isim hakkında zorla getirilme kararı verdi. Bankacı Seçil Erzan'ın tehdit ettiği öne sürülen Semih Kaya Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Galatasaray Eski Teknik Direktörü ‘Fatih Terim Fonu' adı altında dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan Denizbank Levent Şube Müdürü Seçil Erzan ile ilgili yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Bankacı Seçil Erzan, 20 Kasım’da hakim karşısına çıktı.

Sabah'ın haberine göre, aralarında Erzan'ın da arasında bulunduğu 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, Semih Kaya, menajeri Fırat Özdemir ve teknik direktör Fatih Terim'in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap'ın da arasında olduğu 12 kişinin 'tanık' sıfatıyla ifadelerinin alınması için, ocak ayında yapılacak olan davanın ikinci duruşmasına zorla getirme kararı çıkardı.

Semih Kaya şiddet iddialarını reddetti

Semih Kaya Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında açıklamalar yaptı: "Benim Yaptığım da saçmalık... Bankada resmi bir şey olduğuna inandırıldıktan sonra ne yapabilirsiniz ki?" dedi.

Semih Kaya Nevşin Mengü'nın "Siz dövdünüz mü Seçil Erzan’ı, para istediniz mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Şimdi Nevşim Hanım şöyle bir şey söyleyeceğim Benim bir eşim var, beni tanıyanlar az çok kişiler bunu bilir, ben eşim olmadan hiçbir yere gitmem. Eşim olmadan birisiyle hele ki bu bir hanımefendiye onunla görüşmem. Öyle bir şey kesinlikle yok. Ben neden şiddet uygulayım? Benim bir annem var, benim yeğenim var. Kesinlikle böyle bir şey yapmadım ki. Bununla ilgili zaten kanıtlarım var elimde ben sadece şunu anlamıyorum mesela suskunluğumu bozuyorum şu an, çünkü böyle bir şey yapmadığım için kendimi artık ifade etmem gerekiyor. Beni artık yani kadına şiddet ya da kadını tartakladı şeyle itham etmesinler. Çünkü ben gerçekten böyle bir şey yapmadım.

Kaya iddialar karşısında bir süre sessiz kalma nedenini de şöyle açıkladı:

Konuşmadığım için üstüme bu kadar gelindiği için artık konuşma fırsatı yakaladım ve bunu değerlendirmem gerekiyor. Benim kendimi savunmam gerekiyor. Nasıl ki diğer kişilerin avukatları müvekkillerin savunuyorsa… Yani ben sustuğum için insanların gözünde farklı şekilde lanse edilmek istemiyorum artık. Yani benim hayatım boyunca yapmak istediğim bir şey vardı, çocuklar beni örnek alsın, benim izlediğim yolu izlesinler bir şeyleri başarabileceklerine görebilsin diye uğraştım. Şu an gelinen noktada hani bütün Türkiye beni kadın döven, şiddet uygulayan, şiddet yanlısı, tefeci olarak… Ya ben 10 gündür tefeci olarak suçlanıyorum, 10 gündür kadın dövüyorum diye suçlanıyorum.

“MİT’ten tanıdıklarım var, senin yanına bırakmayız” dediği iddiasına ilişkin "Araştırabilir telefonu mu araştırabilirler" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

"Özel belgede sahtecilik" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 226 yıl hapis cezası istenen Erzan'ın dolandırmaya çalıştığı ancak dolandıramadığı, üstüne üstlük bir de fazladan para verdiği isimlerden bir tanesi eski Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'di.

Erzan ifadesinde, 3 milyon 200 bin dolar aldığı Semih Kaya'ya 5 milyon 700 dolar ödediğini anlatarak, "Semih Kaya'dan yakamı kurtaramadım; ona ödediğim fazla parayı Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan aldım. Semih Kaya bana zorla para satmıştır" diyerek Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Erzan, Semih Kaya için ayrıca "Ana paraya ilişkin hiçbir alacağı kalmamış olmasına rağmen defalarca evime gelerek, beni tehdit ederek zorla para almıştır. Semih Kaya, benden aldığı paralar ile Hybrid yüksek fiyatlı Mercedes bir araç da satın aldı. Ayrıca benden aldığı faizle Bodrum'da bir villa satın aldı. Ben günlerce menajeri Fırat Özdemir'in Etiler'de bulunan ofisine 2022 Aralık ayından sonra 2-3 günde bir gidip saatlerce yalvarıp ağlıyordum. Artık yakamı kurtarmak istiyordum ancak hiçbir şekilde beni dinlemediler" ifadelerini de kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem