'Fatih Terim Fonu' ile futbolcuları dolandırdığı iddia edilmişti: Bankacıya 216 yıl hapis istemi

'Fatih Terim Fonu' ile futbolcuları dolandırdığı iddia edilmişti: Bankacıya 216 yıl hapis istemi
“Bankacılık zimmeti” suçundan takipsizlik kararı veren savcılık, Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan ve 3 kişiye “nitelikli dolandırıcılık” suçundan ise 216’şar yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

Fatih Terim Fonu adıyla sistem kurup ünlü futbolculardan yüksek kâr vaadiyle para toplamakla suçlanan bankacı Seçil Erzan hakkında istenen ceza belli oldu.

Savcılık, Erzan ve 9 banka yöneticisine ilişkin, 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı vermişti. Erzan ve beraberindeki 3 kişiye 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan ise dava açıldı. Erzan ve beraberindekileri 216'şar yıla kadar hapsi istendi.

Halk Tv’nin haberine göre, Denizbank eski şube müdürü Seçil Erzan ve beraberindeki 3 kişi, yüksek kâr payı vaadi ile çok sayıda kişiden para toplamakla suçlanıyor. BDDK raporuna göre toplanan para 44 milyon dolar seviyesinde.

Bankaların verdiği faizden daha yüksek bir getiri elde etme amacı ile Erzan'a para veren isimler arasında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı da yer aldı.

Ancak, sistem bu yılın başlarında tıkanmaya başladı. Erzan, topladığı paraların faiz getirisini de ana parayı da iade edemedi. Bunun üzerine, çok sayıda kişi önce bankanın, daha sonra ise savcılığın yolunu tuttu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında geçen cuma bir takipsizlik kararı verdi. Kararda, Seçil Erzan'ın yanı sıra çalıştığı bankanın 9 üst düzey yöneticisi için de 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verildi.

216’şar yıl hapis istemi

Savcılık, 'nitelikli dolandırıcılık' yönünden ise dosyayı ayırmıştı. Tutuklu bulunan Seçil Erzan, Ali Yörük, kardeşi Atilla Yörük ile Aslı Yörük hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile iddianame düzenlendi. İddianamede, sanıkların 216'şar yıla kadar hapsi istendi. Düzenlenen iddianame İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. (Kısa Dalga)

Gündem