Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı yasağı

Kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yurt dışı yasağı
İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu serbest bırakıldı. Göçer'in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Kennedy Caddesi'nde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü 38 yaşındaki Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı otomobil çarpı.

DHA'nın haberine göre çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Göçer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Göçer'in ölümünden sonra bilirkişilerinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Ayrıca şüpheli Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

lummmm.jpg
Ölen motokurye

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına takip edeceklerini duyurdu. İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Somali Cumhurbaşkanının oğlu, motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep oluyor ve serbest bırakılıyor. Göçer'e Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci, on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim.

Hayatını kaybeden kuryenin avukatı Iyaz Çimen, Sözcü'ye şunları söyledi: Şu aşamada failinin Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu olduğunu öğrenmiş durumdayız. Faille ilgili olarak ölüm gerçekleşmiş olmasına rağmen herhangi bir gözaltı kararı veya bununla ilgili bir tutuklamaya sevk gerçekleştirilmedi. Bunun yanında adli kontrol tedbirlerinden olan imza ya da yurt dışına çıkış yasağı şu an dosyada mevcut değil.
Müvekkilimin hayatını kaybetmesine rağmen tarafımıza yansıyan olumlu bir gelişme mevcut değil. Olayla ilgili bir bilir kişi raporu aldırılacak ve kusurun kimde olduğuna ilişkin tespit yapıldıktan sonra yeniden tutuklanmasıyla ilgili süreç devam edecek.

Arkadaşları eylem yapmıştı

Motosikletlerine arkadaşlarının fotoğraflarını yapıştıran kuryeler, yaşanan olaya tepki gösterdi. "Sadece paket değil can taşıyoruz" diye pankart açan kuryeler ortak basın açıklaması yapmıştı.

arkadas.jpg
Arkadaşları eylem yaptı​​​​​​

Grup adına konuşan avukat Iyaz Çimen "Burada toplanmamızın amacı kurye meslektaşımız Yunus Emre Göçer'in dün saat 12.55 sıralarında Avrasya Tünelinden Aksaray sapağına dönüşü sırasında arkadan gelen bir aracın hızlı bir şekilde çarpması sonucu şuan hastanede yoğun bakımda olması ve sürücünün gözaltına dahi alınmaması. Burada müvekkilim canıyla uğraşırken bunun failinin dışarıda olması hepimizin canını yakmaktadır" demişti. (Kısa Dalga)

Gündem