Fatma Bostan Ünsal'dan Türkiye'nin İsrail tavrına eleştiri: Soykırım deyip ticarete izin vermek çelişki

Fatma Bostan Ünsal'dan Türkiye'nin İsrail tavrına eleştiri: Soykırım deyip ticarete izin vermek çelişki
AKP’nin kurucu isimlerinden Fatma Bostan Ünsal, iktidarın İsraille ilişkilerine ve ticari ilişkilere tepki gösterenlere yaklaşımına dair konuştu. Ünsal Türkiye'nin ticari ilişkileri bitirebileceğini belirterek, "Geçtiğimiz aylarda kahve dükkanlarının taşlanması meşru görülüyordu" dedi.

AKP’nin kurucu isimlerinden insan hakları aktivisti Fatma Bostan Ünsal, iktidarın Gazze ile ilgili tabanındaki tepkilerden rahatsız olduğunu belirterek, “İsrail’le herhangi bir ilişki soykırıma destek diye görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

"İktidar oldukça rahatsız oluyordu"

Evrensel'e konuşan Ünsal, iktidarın kendisini doğal destekçisi olarak gördüğü Gazze’yle ilgili eleştirileri hazmedemediğini ifade ederek “Bir kaç aydır muhafazakar kesimden İsrail ile olan ticari ilişkilere son verilmesi gerektiğine dair taleplerin olmasından ve muhafazakar kesim tarafından bu ticari ilişkilere izin verilmesinin bir iş birliği olarak yorumlanmasından iktidar oldukça rahatsız oluyordu. Bunun dile getirilmemesi için de sert bir şekilde engellendiğini gördük” dedi.

"Kârınızdan da vazgeçebilirsiniz pekala"

İsrail ile olan ticaretin kesilmesi gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Filistinlilere bir soykırım söz konusu. Herhangi bir ilişki soykırıma destek diye görülüyor. Türkiye bir anlamda dış politikada bağımlı olmuş oluyor ticaretiyle birlikte. Bir taraftan hükümet yetkileri soykırım olduğunu söylüyor, bir taraftan da ticarete izin veriyor olmak da çelişki yaratıyor. Kârınızdan da vazgeçebilirsiniz pekala. Geçtiğimiz aylarda İsrail markası olan kahve dükkanlarının taşlanması meşru görülüyordu. Enerji gibi, silah için kullanabilecek ham maddelerin satışının yapılmasına karşı yaratılan bu tür hissiyatı anlamak gerekiyor, suçlamak değil” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem