Fazıl Say'ın İsviçre'deki konseri, Filistin için attığı tweetler nedeniyle iptal edildi

Fazıl Say'ın İsviçre'deki konseri, Filistin için attığı tweetler nedeniyle iptal edildi
Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın İsviçre'de vereceği dört konser, İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin, Say'ın sosyal medyada açıkladığı görüşleri nedeniyle iptal edildi.

Fazıl Say sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; fikirleri nedeniyle konserlerinin iptal edildiğini belirterek "23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern konserlerinde Birmingham Orkestrası ile sahneye çıkamayacağını duyurdu.

Say, X hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

resim-2023-10-20-230018030.png

Ortadoğu krizi sürecinde; toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım. Ben barıştan yanayım ve tüm açıklamaların da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, güzel bir geleceğin beraber yaratılmasından yana oldum.

İsrail'e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. bu dertli konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşı da 'sağduyulu ve barışçıl' buldum, destekledim.

Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok. Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmadığı bir ortamdayız.

Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat