FBI baskını hakkında yeni gelişme: Trump'ın evinde 'çok gizli' 11 belgeye ulaşıldı

FBI baskını hakkında yeni gelişme: Trump'ın evinde 'çok gizli' 11 belgeye ulaşıldı
ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın evinde, Beyaz Saray'dan ayrılırken gizli belgeleri yasadışı şekilde yanında götürdüğü iddiasıyla yapılan FBI aramasında çok gizli 11 belgeye ulaşıldığı ileri sürülüyor.

Federal Soruşturma Bürosu’nun eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki konutunda yapılan aramada çok gizli olarak işaretlenen 11 grup belge ele geçirdiği belirtiliyor.

VoA'nın haberine göre, Adalet Bakanlığı arama emri başvurusunda federal yargıca Trump’ın Casusluk Yasası’nı ihlal ettiğine inanmak için muhtemel bir sebep olduğunu iletti.

Wall Street Journal’ın haberinde, envanter sayımına göre FBI’ın aramada 11 gruptan oluşan gizli belge ele geçirdiği kaydedildi.

Bu belgeler arasında Trump’ın eski danışmanlarından Roger Stone için "Af Kararı’’ ve "Fransa Cumhurbaşkanı ile ilgili bilgi’’ ve bir dizi fotoğrafın olduğu belirtiliyor.

Trump’ın çok gizli olarak işaretlenen belgelere sahip olmasının hukuki bir tehlikeye işaret edebileceği belirtiliyor.

ARAMA İLE İLGİLİ GİZLİLİK KARARI KALKTI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD’de federal mahkeme, Trump’ın evinde yapılan arama ile ilgili gizlilik kararını kaldırdı.

Açıklanan arama kararına göre soruşturmanın “Casusluk Yasası”nın ihlali kapsamında yapıldığı belirtildi.

Bu karardan çok kısa bir süre önce avukatları da Trump’ın arama kararının içeriğinin kamuoyuyla paylaşılmasına itiraz etmeyeceğini söyledi.

CEZAYI BEŞ YILA KADAR UZATMIŞTI

Donald Trump görevdeyken Casusluk Yasası’nı ihlallere verilen cezayı artırmış ve bu suçun beş yıla kadar hapisle cezalandırılmasının önü açılmıştı.

Eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki evi, Adalet Bakanlığı’nın Palm Beach’teki konutta Beyaz Saray’dan götürülen gizli belgelerin bulunduğuna ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında aranmıştı.

ABD’de hükümete ait kayıt ve belgelerin muhafaza edildiği Ulusal Arşiv, aralarında gizli kayıtların da bulunduğu 15 kutu belgenin Florida’daki evden alındığını belirterek bakanlıktan soruşturma açmasını talep etmişti.

Dünya