Fed 15 ay aranın ardından faizi sabit tuttu

Fed 15 ay aranın ardından faizi sabit tuttu
Amerikan Merkez Bankası Fed 15 ay süren sıkılaşmanın ardından ekonomiden gelen sinyaller doğrultusunda politika faizini sabit tutma kararı aldı. Yetkililer 2023 için faiz beklentilerini ise yukarı yönlü revize etti. Ekonomik projeksiyonlarda ise büyüme ve enflasyon tarafında yukarı yönlü revizyonlar dikkat çekti.

Küresel piyasalarda fiyatlamalara yön veren temel unsurlardan biri olan Fed'in sıkılaşma süreci Haziran itibariyle son buldu.

Fed politika faizini yüzde 5-5,25 bandında sabit tuttu. Böylelikle 15 ayın ardından Fed ilk kez faizleri sabit tutma kararı aldı.

Kararın oybirliğiyle alındığı duyuruldu.

Fed'in karar metninde faizin sabit tutulmasının ilave bilgiler ve para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirme olanağı verdiğine dikkat çekildi. Karar metninde enflasyonla ilgili olarak "Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor, Komite enflasyon risklerine karşı yüksek şekilde hassas" ifadeleri kullanıldı.

Noktasal grafiğe yansıyan beklentiler ise önümüzdeki dönemde faiz artışlarının masada olduğuna işaret etti. Sene sonu için Fed yetkililerinin faiz beklentisi yüzde 5,6 olarak belirlendi. Bir önceki tahminde bu yüzde 5,1 olarak kaydedilmişti.

Ekonomi