FED'den faiz açıklaması geldi: Riskli olabilir

FED'den faiz açıklaması geldi: Riskli olabilir
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonu düşürmek için "ne kadar sürerse sürsün" mücadele edeceklerini belirtti. Brainard, faiz oranlarını enflasyon kontrol altına alınmadan erken indirmenin riskli olabileceğini dile getirdi.

Fed Başkan Yardımcısı Brainard, Takas Odası ve Banka Politikaları Enstitüsünün konferansında "Enflasyonu Düşürmek" başlıklı bir konuşma yaptı.

Fed’in başlıca önceliğinin fiyat baskılarıyla mücadele etmek olduğunun altını çizen Brainard, "Enflasyonun hedefe indiğine dair güven sağlamak için para politikasının bir süre kısıtlayıcı olması gerekecek. Ekonomik ortam oldukça belirsiz ve politikanın seyri verilere bağlı olacak." dedi.

Brainard, ABD’de Temmuz ayı ÜFE verilerinin enflasyonun hız kestiğine işaret ettiğini ancak, Fed'in enflasyonun yüzde 2'ye düşeceğinden emin olabilmesi için birkaç ay boyunca düşük enflasyon rakamlarını görmesi gerektiğini söyledi.

Fed’in uyguladığı politikanın bir noktada ekonomik büyümeye getirdiği riskleri artıracağını belirten Brainard, faiz oranlarını enflasyon kontrol altına alınmadan erken indirmenin riskli olabileceğini dile getirdi.

Ekonomi