Fehmi Koru: Erdoğan ve Bahçeli Hatay'a gittikleri gün deprem oldu, bunun anlamı gözden kaçmamalı

Fehmi Koru: Erdoğan ve Bahçeli Hatay'a gittikleri gün deprem oldu, bunun anlamı gözden kaçmamalı
Fehmi Koru "Cumhurbaşkanı ile iktidar ortağı partinin liderinin gittiği ilde aynı gün deprem oldu, bunun anlamı gözden kaçmamalı" diye yazdı.

Gazeteci Fehmi Koru, dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ziyaret ettiği Hatay’da tekrar meydana gelen deprem hakkında yazdı.

Koru, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisini planlayanlar uzman hocaların Hatay’la ilgili öngörülerinden haberdar değiller miydi acaba? Yoksa kentin deprem tehlikesine açık olduğu bilindiği halde mi gezi planlandı?” sorularını sordu.

Koru’nun kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Dün akşam saatlerinde -20.04’te- Hatay ilimiz bir kez daha depremle sallandı. Önceki 7,7 ve 7,6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli iki depremle kıyaslandığında 6.4 şiddetli yeni deprem önemsiz gibi görünebilir; ancak az sayıda olsa da bu yenisinde de hayatını kaybedenler, yaralananlar var. Anlaşılan, iki depremden sonra kentte ayakta kalmaya devam eden bazı binalar da zarara uğramış görünüyor.

Uzman hocalar, iki depremden sonra da, Hatay ve çevresinin yeni sarsıntılara maruz kalabileceği konusunda açıklamalar yapıyorlardı.

Kahramanmaraş merkezli ilk iki depremi, meydana geldikleri saatlerde ayakta olduğumdan hissetmiştim; Hatay’daki son deprem Ankara’da hissedilmedi.

Son dört ayı eşite yakın aralıklarla İstanbul ile Ankara arasında geçiriyorum. Son bir aydır da Ankara’da kalmam gerekti. Aklım ise, uzman hocaların “Her an olabilir” beklentileri sebebiyle, günün her saatinde İstanbul’da.

İstanbul’da beklenen büyük deprem olduğunda -inşallah olmaz- meydana gelecek felaketin çapı şimdi maruz kalınanların çok daha ötesinde olabilecek.

Hazır mıyız? Olmadığımız şimdilerde yaşananlardan belli. Dün, yani akşam saatlerinde Hatay’ın yeniden depremle sarsıldığı gün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte o ilimizdeydi.

Tekrar ediyorum: İki liderin orada olduğu gün deprem Hatay’ı bir kez daha vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisini planlayanlar uzman hocaların Hatay’la ilgili öngörülerinden haberdar değiller miydi acaba?

Yoksa kentin deprem tehlikesine açık olduğu bilindiği halde mi gezi planlandı?

İki ihtimal de ülkem adına beni rahatsız ediyor.

Yeni sarsıntı akşam saatinde değil de iki liderin Hatay’da enkazları yerinde izledikleri sırada yaşanabilirdi pekala.

Ne büyük bir gaflet.

Umursamazlık dışında bu gafleti açıklayabileceğim bir sebep göremiyorum.

Son aylarda çok daha sık ve şiddetini artıran biçimde -ama yıllardan beri- kendilerine uzatılan her mikrofondan herkesin duyabileceği şekilde, bazen de yazılar kaleme alarak, 15 gün önce meydana gelen depremler konusunda uyarılarda bulunmuşlardı uzman hocalar… (Kısa Dalga)

Gündem