Fehmi Koru: Meral Akşener, Mansur Yavaş’ın adaylığını öne sürebilir

Fehmi Koru: Meral Akşener, Mansur Yavaş’ın adaylığını öne sürebilir
Gazeteci Fehmi Koru, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta ısrarcı olabileceğini söyledi.

2023 seçimlerinde muhalefetin adayının kim olacağı tartışmaları sürerken, gazeteci Fehmi Koru, kendi sitesinde yayımlanan yazısında "Ben, ‘6’lı masa’da elini en iyi oynayan parti liderinin Meral Akşener ve onun adayının da Mansur Yavaş olduğunu düşünüyorum. (...)" dedi. Fehmi Koru'nun yazısında ilgili bölüm şöyle:

"(...) CHP lideri ‘aday’ gibi davranıyor olsa da, ‘6’lı masa’ denilen liderlerden bir başkası üzerinde ısrarcı olan çıkabilir. Ona “Sizin şu şartlarda seçilmeniz zor, cumhurbaşkanlığı kaybedilebilir. Gelin ısrardan vazgeçin, kamuoyu yoklamaları partinizden seçilmiş Ankara belediye başkanını rakibinden önde gösteriyor, aday o olursa kazanırız” denildiğinde ne yapabilir CHP lideri?

Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile birlikte hareket ettiği izlenimi veren İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener, kendisinden farklı düşünen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikna etmeye çalışmasına rağmen, aday olmakta direnmemiş miydi?

Yine ve daha büyük bir ısrarla vaktiyle aynı parti -MHP- içerisinde bulundukları Mansur Yavaş’ın adaylığını öne sürebilir.

Üstelik “MHP’den de oy alabileceği” gibi bir gerekçe de var.

Mansur Yavaş’a MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşı çıkacağını sanmam; MHP tabanı da “Aday belli, karar net” denmesine rağmen, Yavaş olursa karşı cephe adayına pekala oy verebilir.

HDP’liler oy vermezmiş, vermesinler; MHP’den gelecek oylar onların eksiğini tamamlar.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, ring kenarından, “Siz aday göstermezseniz ben imza toplayarak Mansur Yavaş’ın aday olmasını sağlarım” demekte.

Hatta, adayını Mansur Yavaş olarak belirlemiş muhalefet cephesi, seçim kampanyası sırasında, iktidarın kendisine oy vermemeyi düşünenleri yanına çekmek için açıkladığı ‘konut+arsa+işyeri’ projesini belediye kökenli adaylarının daha güvenli bir biçimde yerine getirebileceği propagandası bile yapabilir.

Ülkemiz halkı, sonunda, sandıkların açıldığının ertesi günü, geçmişte ve yakın zamanlara kadar %10 barajını ancak aşabilmiş bir partinin yıllar boyunca tek başına temsil ettiği ideolojinin, birkaç partiye bölünmüş -MHP, İYİ Parti ve Zafer Partisi- görüntüsüyle girdiği seçimden sandık zaferiyle çıktığı gerçeğine uyanabilir.

Evet, ben, ‘6’lı masa’da elini en iyi oynayan parti liderinin Meral Akşener ve onun adayının da Mansur Yavaş olduğunu düşünüyorum.

Önceki seçimde adaylıkta ısrarı şimdilerde ‘6’lı masa’ diye anılan muhalefet cephesinin kaybını getirmişti.

Bu defa kazanacağa oynuyor gibi.

En kötü senaryoyu düşünelim: Mansur Yavaş aday olur ve kaybederse yeni dönemde MHP yine eski iktidarın parçası olmaya devam etmeyecek mi?

Tayyip Erdoğan eskiden böyle durumlar için ‘win-win’ (kazan-kazan) deyimini kullanıyordu.

Her iki durumda da kazanılır anlamına.

Yılbaşından itibaren ülkenin dört bir tarafını şantiyeye çevirmesi beklenen ‘konut+arsa+işyeri’ projesinin akıbetini de hep birlikte takip ederiz.

Seçimde muhalefetin cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla birlikte…"

Yazının tamamı

Politika