Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'TFF Başkanı'nın niyetini Pazar günü açıklayacağım'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'TFF Başkanı'nın niyetini Pazar günü açıklayacağım'
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yarın oynanacak Trabzonspor maçı öncesi hakem atamalarına ve kararlarına ilişkin açıklamalar yaptı. Ali Koç, gelinen noktada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin niyetini sorgulamak zorunda olduklarını belirtti.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, A Spor'da gündeme dair açıklamalar yaptı. Ali Koç, "TFF başkanının niyetini pazar günü anlatacağım sebepler dolayısıyla sorgulamak zorundayız" dedi.

Ali Koç şu sözleri sarf etti:

"Öncelikle çok garip olaylar yaşanıyor. Pazar günü kapsamlı bir açıklama yapacağız. Saha içi ve saha dışında garip olaylar yaşanıyor. Saha içinda hakem olayları... Herkes rahatsız. Lehte, aleyhte bir sürü karar. Bunu tüm takımlar söylüyor."

"Başkanın iyi niyetine inanıyorduk, hala da inanmak istiyoruz ama şu an geldiğimiz noktada biz TFF başkanının niyetini pazar günü anlatacağım sebepler dolayısıyla sorgulamak zorundayız. Yapılan hatalar, iddialar, söylemler ve bunlar karşısında hiçbir işlem yapılmaması bizi endişeye sevk ediyor."

"Daha bugün bir hakem istifa etti. Bir hakem eşinden hakem açıklamaları oldu. Doğru, yanlış bilmiyoruz tabii. Futbolun temiz olması için federasyon tamamen sorumludur. İddialar varsa devlet mekanizmalarına başvurulur. Sanırım yeterince cesaretleri yok. Bir federasyon delegesinin hakemlerle ilgili iddiası oldu. Benimle ilgili Lale Orta iddiası oldu. MHK ile ilgili iddialar oldu. Çağırın ifade verelim dedik ama hiçbir ilerleme yok."

'İzmir Grubu' iddiası

"İzmir grubu var, dibine kadar gideceğiz. Hani 'İnlerine gireceğiz' derler ya. Benim az sürem kaldı başkanlıkta. İzmir grubu için elimden geleni yapacağım. Trabzonspor'un da açıklaması oldu. Bu sezonu konuşuyorum. Dürüst insanlar omuz omuza versin. Bu pisliği temizleyeceğiz. İsterlerse 10 yıl ceza versinler. Hakemler yatarken Fenerbahçe'yi düşünsünler. Trabzonspor'un da sıkıntıları var. Doğru dürüst maç yönetilsin istiyor iki takım. Bu işin kökünü kurutacağız. TFF Başkanı ne istiyorsa yapsın! En son korkacak insanlar biziz."

İsmail Hocam PFDK'ya ilginç bir şekilde sevk edildi. Ciddi şüphelerim var. Hakem hatalarından bahsetmiyorum. Bunların hepsini anlatacağım. İsmail hocanın sevki bizim için bardağı taşıran damla olmuştur.

'Dürüst hakemler, ilk siz istifa edin'

Dürüst hakemlere de çağrı yapıyorum. Dürüst hakemler, ilk siz istifa edin. Kime nasıl ceza verildiğini, kime niye verilmediğini pazar günü anlatacağız. Tüm paydaşlara sesleniyorum, gelin bu pisliği kurutalım.

Yarın güzel bir maç olsun. Hakemlerin konuşulmadığı bir maç olsun. Talihsiz sakatlıklar yaşadık. İsmail hocaya da sordum 'Her şey iyi giderken 4 stoperini kaybettiğin oldu mu?' dedim. 'Hayır' dedi. Biz takımımıza inanıyoruz. Maçın sonuna kadar takımı desteklesin taraftar. İnşallah bu maçı kazanacağız. (Kısa Dalga)

Spor