Fenerbahçe ve Galatasaray soyunma odalarında Suudi polisler 'Atatürk' nöbeti tuttu

Fenerbahçe ve Galatasaray soyunma odalarında Suudi polisler 'Atatürk' nöbeti tuttu
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı pankartlar ve silüetinin olduğu t-shirtlerle sahaya çıkmasının engellenmesi sonrası, kulüplerin ekipmanları stada sokmalarının önüne geçmek için takımların soyunma odalarında Suudi polislerin bulundurulduğu öğrenildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe bugün saat 20.45'de Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Süper Kupa için karşı karşıya gelecekti.

Ancak Suudi yetkililerin, "İstiklal Marşı çalınmayacak, Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkılmayacak ve Atatürk tişörtleri giyilmeyecek" talepleri sonrası, Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmama kararı almıştı.

Bunun üzerine TFF ve kulüp başkanları toplantı yapmış Ali Koç ve Dursun Özbek otelden ayrılmıştı.

TRT Spor'da ise saat 20.05 itibarıyla gelen bilgiler doğrultusunda maçın oynanmayacağı belirtildi ancak resmi açıklamanın beklendiği kaydedildi.

Suudi Arabistan'dan canlı bağlanan Tibet Töre ise toplantının sona erdiğini ibrenin maçın oynanmayacağı yönünde olduğunu belirtti. Töre, takımların pankart ya da Atatürk tişörtü ile maça çıkmalarına karşılık polis bekletildiğini ifade etti.

Galatasaray tarafında morallerin çok bozuk olduğunu, kimsenin maçı oynamak istemediği aktarıldı. (Kısa Dalga)

Spor