Fenerbahçe'de ayrılık: MLS'e transfer oldu, kulüp KAP'a bedelini açıkladı

Fenerbahçe'de ayrılık: MLS'e transfer oldu, kulüp KAP'a bedelini açıkladı
Fenerbahçe, Diego Rossi'nin sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini TFF'ye bildirdi. KAP'a yapılan açıklamada, oyuncunun transferi için MLS ekibi Columbus Crew ile görüşmelere başlandığı belirtildi.

Fenerbahçe, Uruguaylı oyuncusu Diego Rossi'nin transferi için Columbus Crew Kulübü ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Sarı-lacivertli kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Futbol A Takımı oyuncularımızdan Diego Martin Rossi Marachlian'ın, ABD'nin Columbus Crew Kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Maliyeti açıklandı

Fenerbahçe, Rossi'den gelecek geliri KAP'a bildirdi.

KAP'a yapılan açıklamada; "Profesyonel Futbolcumuz Diego Martin Rossi Marachlian'ın, A.B.D. kulübü Columbus Crew SC'ye transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Columbus Crew SC, Futbolcunun kulübümüzle olan sözleşmesinin feshi karşılığında kulübümüze, 5.630.000 USD bonservis bedeli ve 1.000.000 USD bonus ödeyecektir. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı payı transfer bedeline dahildir. Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Columbus Crew SC'nin elde edeceği transfer bedelinin %15'i sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir." denildi.

Spor