Fenerbahçe’den, Fatih Altaylı’nın Suudi Arabistan iddiasına yanıt: Şaşırdık mı?

Fenerbahçe’den, Fatih Altaylı’nın Suudi Arabistan iddiasına yanıt: Şaşırdık mı?
Gazeteci Fatih Altaylı, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasını Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un istediğini iddia etti. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Her başı sıkıştığında, Başkanımız Ali Y. Koç’u hedef gösterme refleksi sergileyen Galatasaray camiası alışılagelmiş davranışının yeni bir örneğini daha" ifadeleri kullanıldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanmasına ilişkin yazı kaleme alan gazeteci Fatih Altaylı, Suudi Arabistan önerisinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan geldiğini öne sürdü.

Altaylı: Bir iş insanından duydum

Altaylı haberinde şu sözlere yer verdi:

Bu hafta sonu bir restoranda Türkiye Futbol Federasyonu’nun önemli sponsorlarından birinin patronu ile karşılaştım. Yıllardır tanıştığımız için biraz sohbet ettik. Haliyle laf futbola, milli takımın başarısına ve oradan da Suudi Arabistan’da oynanacak kupa finaline geldi. “Futbolun en önemli sponsorlarından biri olarak bu maçın Türkiye’de oynanmasına yönelik bir talebiniz ya da en azından bir itirazınız olmadı mı” diye sordum. “Nereden çıktı bu Suudi Arabistan işi” dedim.

“Aldığım yanıtı duyarsan şaşırırsın” (dedi), “Şaşırayım bakayım” dedim. “Ali Koç önermiş” dedi. “Anlamadım” dedim. “Ali Koç’un önerisiymiş” dedi ve anlattı: Ali Koç federasyon başkanına “Avrupa takımları Suudi Arabistan’da maç veya turnuva oynayarak çok ciddi gelir elde ediyorlar. Biz de en azından kupa finalini orada oynayarak iyi bir gelir elde edebiliriz. Bunu planlarsanız çok iyi olur” demiş."

Fenerbahçe: Şaşırdık mı?

Altaylı’nın yazısının üzerine Fenerbahçe’den açıklama geldi. Açıklamada, "Her başı sıkıştığında, işine geldiğinde, Başkanımız Ali Y. Koç’u hedef gösterme refleksi sergileyen Galatasaray camiası alışılagelmiş davranışının yeni bir örneğini daha, Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması konusunda bugün Fatih Altaylı üzerinden göstermiştir. Şaşırdık mı? Şaşırmadık…" denilirken

"Güya Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması Ali Y. Koç’un önerisi ve fikriymiş! Ağustos ayının son günlerinde başlayan ve bugüne kadar gelen süreç zarfında yaşananlar ile ilgili tüm gerçekler tabii ki apaçık bir şekilde ortaya çıkacaktır. O gün geldiğinde, kimin ne duruş sergilediği görülecektir" ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Ekim başında Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’a oynanacağı öne sürülmüştü. 20 Ekim’de de TFF, Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanacağını resmi olarak duyurmuştu.

Kamuoyu bu karara tepki göstermiş, sonrasında Fenerbahçe ve Galatasaray divan kurulları maçın Türkiye’de oynanması yönünde çağrıda bulunmuştu. TFF ise kararını "marka değerini" öne sürerek değiştirmemişti. (Kısa Dalga)

Spor