Fenerbahçe'nin açıklaması sonrası Bakan Tunç: Futbolcularla alakalı soruşturma söz konusu değil

Fenerbahçe'nin açıklaması sonrası Bakan Tunç: Futbolcularla alakalı soruşturma söz konusu değil
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek yeni bir açıklama yaptı. Tunç “Futbolcularla alakalı soruşturma söz konusu değil" dedi.

Fenerbahçe'nin açıklaması sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yeni bir açıklama geldi.

Tunç, olaylara karışan 38 kişinin kimlik tespitinin yapıldığını belirterek “Futbolcular hakkında bir soruşturma var mı?” sorusuna yanıt verdi.

“Futbolcularla alakalı soruşturma söz konusu değil. Futbolculara saldıranlarla ilgili adli süreç devam ediyor. Bazı sosyal medya hesaplarında futbolculara yönelik de soruşturma yapılacakmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmış. Kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil” dedi.

Fenerbahçe kulübünün açıklamasına ilişkin Tunç “Orada bir yanlış anlama söz konusu. Fenerbahçe kulübümüzün bir açıklaması olmuş. Bizim futbolculara yönelik soruşturma açıldığına yönelik beyanımız söz konusu değil. Sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası oluşan yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz” yorumunda bulundu.

Ne olmuştu?

Yılmaz Tunç, bugün yaptığı konuşmada maçla ilgili, "Görüntüler incelendiğinde iki tarafın da sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu. Soruşturma devam ediyor. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur" demişti.

Tunç'a yanıt veren Fenerbahçe, "Futbol takımımıza, teknik ekibimize ve camiamıza yapılan bir haksızlık olarak kabul ediyoruz" denilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem