Fethullah Gülen hastanede: Örgütte taht savaşları mı başladı?

Fethullah Gülen hastanede: Örgütte taht savaşları mı başladı?
Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle iadesini talep ettiği Fethullah Gülen’in hastaneye kaldırıldığı haberi, beraberinde örgütte yönetimin değişeceği iddialarını getirdi. Örgütte Cevdet Türkyolu, Suat Yıldırım ve Mustafa Özcan isimleri ön planda.

Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle FETÖ lideri olarak ABD'den iadesini talep ettiği Fethullah Gülen’in 11 Temmuz'da hastaneye kaldırıldığı duyuruldu.

Cemaatin sosyal medya hesabından hastaneye kaldırılmaya ilişkin mesajda, Suat Yıldırım'ın Gülen ile bayramlaşmasının ve selamının aktarılması, örgüt içi taht kavgalarına ilişkin yorumları beraberinde getirdi. Söz konusu hesaptan yapılan paylaşımda şöyle denildi:

“ (...) Muhterem Hocamızın genel sağlık durumu iyi olmakla birlikte rutin kontroller ve sağlık değerlerinin gözlenmesi maksadıyla bir süre hastanede olması doktorların talebi ile uygun görüldü. Cenab-ı Hak’tan Muhterem hocamıza sıhhat ve afiyet lütfetmesini niyaz ediyoruz.

Çok kıymetli Prof. Dr. Suat Yıldırım hocamızın bayram tebriği ve geçmiş olsun mülahazasıyla aramasının bir karesini siz kardeşlerimizle paylaşıyoruz. (...)"

AVUKAT ALBAYRAK: DURUMU İYİ, GÖZLEM ALTINDA

Sosyal medyada Gülen'in ölümünün 15 Temmuz'da duyurulacağına dair yorumlar da yapılırken, iddialara ilişkin Fethullahçılara ait bir internet sitesinde açıklama yer aldı. Avukat Nurullah Albayrak imzalı yazıda, Gülen'in sağlık durumunun iyi olduğu ileri sürüldü. Yazıda, Gülen için "Doktorlarının tavsiyesiyle bir hastanede gözlem altında" denildi.

CEVDET TÜRKYOLU VE KUDRET ÜNAL İDDİASI

Bu paylaşımın ardından örgütteki farklı kliklerin Gülen'in ölümüne hazır olduğu ve yerine kimin geçeceğine dair iddialar ortaya atıldı. Odatv'de yer alan haberde, Gülen'in ilk kez Pensilvanya’daki çiftlikten 150 km uzaklıktaki New Jersey’de bir hastaneye yatırıldığına dikkat çekildi.

Haberde Gülen’in bu kadar uzaktaki bir hastaneye kaldırılmasını sağlayanların cemaatin önde gelen isimlerinden Cevdet Türkyolu ve Kudret Ünal olduğu aktarıldı. Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli ve özel kalem konumundaki Cevdet Türkyolu, geçtiğimiz aylarda örgüt içi kavgalardan ötürü Pensilvanya’daki çiftliği terk etmek zorunda kalmıştı. Sonrasında ise örgüt içi ateşkes sağlanmış, Cevdet Türkyolu tekrar çiftliğe geri dönmüştü.

Sağlık durumu kötüleşen Fetullah Gülen’i New Jersey’deki hastaneye yatırma kararını uygulamaya koyması ise Cevdet Türkyolu’nun örgüt içinde güç kazandığının göstergesi olarak kabul ediliyor.

'VEKALETİNİ SUAT YILDIRIM'A VERDİ'

Vekaletini örgüt içinde güvendiği nadir isimlerden Suat Yıldırım’a veren Fetullah Gülen, değerli eşyalarını ise yakın bildiği mollalara zimmetlemiş.

Buna karşılık ise örgütün diğer kanadının “Kanada planını” devreye sokma istekleri istihbarat birimlerinin raporlarına girmiş durumda.

MUSTAFA ÖZCAN CEPHESİ

Özellikle Mustafa Özcan’ın başını çektiği grubun Kanada’da daha önceden 10 odalı bir villa satın aldıkları biliniyor. Fetullah Gülen’i Kanada’daki bu villaya taşınmasını sağlamak isteyen ekip, bu şekilde örgüt ele başını mollaların etkisinden kurtarmak ve Suat Yıldırım’a verilen vekalet hamlesini pasifize etmeyi amaçlıyor.

Türk İstihbarat birimlerinin yaptığı en önemli tespitlerden biri ise Cevdet Türkyolu’nun 10-15 gün önce bankalardan örgüt hesaplarını boşaltarak önemli miktarda para çektiği ve bu paraları oğlu Esat Türkyolu’nun hesabına aktardığı yönünde.

Güvenlik birimlerine göre, Cevdet Türkyolu’nun bu operasyonu örgütün kasası konumundaki Mustafa Özcan’dan habersiz yapması olası gibi durmuyor.

Yani örgüt içi taht kavgalarında herkes ayrı bir hesap ve plan peşinde.

Bütün bunlardan sonra anlaşılan o ki örgütün tepe kadrosu artık Fetullah Gülen’in ölümüne hazır.

Bundan sonrasında örgüt yönetiminde yaşanacak kavgaları izleyeceğimiz artık çok açık."

MURAT YETKİN: GÜLEN'İN YERİNE ADAY SUAT YILDIRIM MI?

Gazeteci Murat Yetkin ise "Fethullah Gülen hastanede, yerine aday Suat Yıldırım mı?" başlıklı yazısında örgütte örgütün sosyal medya hesabından yapılan 'hasteneye kaldırıldı' mesajında Suat Yıldırım'ın Gülen ile bayramlaştığı bilgisine yer verilmesinin tuhaf olduğunu belirterek "Acaba yasadışı örgüt Gülen’in ölmesi ya da çekilmesi durumunda yerine gelebilecek adayı mı işaret ediyordu? Ve kimdi Suat Yıldırım? İçişleri Bakanlığının terörist olarak 10 milyon lira ödülle aradığı 78 yaşındaki Yıldırım, Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerinden" diye sordu.

Yetkin, İçişleri Bakanlığının terörist olarak 10 milyon lira ödülle aranan 78 yaşındaki Yıldırım'ın Fethullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden olduğuna dikkat çekerek şunları yazdı:

"Bir dönem aynı evi paylaşmışlar. Ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı “FETÖ Çatı Davasında” Gülen ile birlikte “firari” diye dosyası ayrılan sanıklarından. Örgütlenme şemasında “Başyüceler Şurası” diye bilinen en dar danışma kurulu içinde yer aldığı ve devlet içindeki yasadışı örgütlenmeden sorumlu olan “Tayin heyetinde” bulunduğu iddia ediliyor. 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları ve Ocak 2014’te Suriye’ye MİT TIR’ları hadiseleri ardından AK Parti hükümetince Paralel Devlet Yapılanması ve FETÖ adlandırmalarıyla yasa dışı ilan edilen örgütün yöneticilerinden olduğu iddia edilip aranmaya başlayınca, Eylül 2015’te Türkiye’den kaçmış. Yani örgütün 2016 darbe girişimi öncesinde yurt dışına çıkarttığı isimlerden.
Yıldırım 1993-95 yıllarında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanlığı yapmış. Dekanlığı sırasında Sakarya İlahiyat’ta yüksek lisans öğrencileri arasında Adil Öksüz de var."

Gündem