FETÖ hükümlüsü savcıya tazminat cezası: 'Kin ve düşmanlıkla hareket etti'

FETÖ hükümlüsü savcıya tazminat cezası: 'Kin ve düşmanlıkla hareket etti'
İntihar eden yarbay Ali Tatar'ın ailesinin açtığı davada eski savcı Süleyman Pehlivan'a verilen 50 bin liralık tazminat cezası Yargıtay tarafından onandı.

Yarbay Ali Tatar, 'FETÖ kumpası' olarak adlandırılan 'amirallere suikast' soruşturmasında tahliye edilmesinin ardından ikinci kez tutuklanması istenince 19 Aralık 2009'da intihar etmişti.

Tatar'ın ailesi, yarbaya tahliyesinden sadece 3 gün sonra tutuklama talep eden savcı Süleyman Pehlivan hakkında dava açmıştı.

Davada, 'Ergenekon davalarında mesnedi olmayan belgelerde Ali Tatar'ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak gösterildiği ve kişilik haklarının ağır saldırıya uğradığı' belirtilmişti.

FETÖ'den 13 yıl 6 ay hapse çarptırılan eski savcı 50 bin lira tazminata mahkum edilmişti.

YARGITAY'DAN ONAMA ÇIKTI

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Yargıtay Hukuk Genel Kurulu cezayı onadı. Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar'a 20 bin, kızı Gökçen Tatar'a 18 bin ve kardeşi Ali Tatar'a 12 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira tazminat ödenecek.

Pehlivan bu davadaki 18 bin liralık avukatlık ücretini de Tatar ailesine ödeyecek.

'KİN VE DÜŞMANLIKLA HAREKET ETTİ'

Kararda Pehlivan hakkında şöyle denildi: ‘'Kesinleşen ceza mahkemesi kararı ile de silahlı terör örgütü üyesi olduğu, örgütün faaliyet ve amaçları doğrultusunda Deniz Yarbay Ali Tatar hakkında yargısal faaliyet görüntüsü altında soruşturma yürütüp, tutuklama talep ettiği, taraf tutarak, kin ve düşmanlıkla hareket ettiği, bu eylemler sonucunda Deniz Yarbay Ali Tatar'ın intihar ettiği anlaşılmaktadır." (Kısa Dalga)

Gündem