FETÖ, IŞİD, PKK ve DHKP-C yöneticisi oldukları iddiasıyla 377 kişinin mal varlığı donduruldu

FETÖ, IŞİD, PKK ve DHKP-C yöneticisi oldukları iddiasıyla 377 kişinin mal varlığı donduruldu
Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile FETÖ, IŞİD, PKK ve DHKP/C üst düzey yöneticileri Fethullah Gülen, Cemil Bayık ve Murat Karayılan'ın da aralarında bulunduğu 377 kişinin mal varlıkları donduruldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Malvarlığının Dondurulması Kararı' ile aralarında Fetullah Gülen, eski Zaman Gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı, İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, eski Samanyolu TV Genel Koordinatörü Hidayet Karaca da aralarında bulunduğu FETÖ üyesi olduğu iddia edilen 205 kişinin mal varlığı donduruldu. 

"Malvarlığının Dondurulması Kararı", İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın imzasını taşıyor.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca alındığı belirtilen kararda, "6415 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun'un 3 üncü ve 4 üncü maddesine giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listede adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye'de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır" denildi.


 PKK LİSTESİNDEN 77 KİŞİ

Kararda yer alan listeye göre, aralarında PKK yöneticileri olan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan ile birlikte listede isimleri geçen 77 kişinin daha mal varlıkları donduruldu. 

Ayrıca yayımlanan kararda listede yer alan IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 86, DHKP/C  üyesi oldukları iddia edilen 9 kişinin daha malvarlıkları donduruldu.

Mal varlıkları dondurulan kişilerin listesi için buraya tıklayın.

Gündem