FETÖ soruşturmasında 10 şüpheli itirafçı olup 467 kişinin adını verdi

FETÖ soruşturmasında 10 şüpheli itirafçı olup 467 kişinin adını verdi
Konya merkezli 10 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 10'unun 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı olduğu ve 467 kişinin ismini verdiği belirtildi.  Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılırken 'etkin pişmanlık' yasasından faydalanan 10 kişi serbest bırakıldı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ  soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri, 5 Kasım'da düzenledi. Konya, İstanbul, Isparta, Manisa, Ankara, Antalya, Mersin, Adana, Şanlıurfa ve Iğdır olmak üzere 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen baskında, örgütün 'büyük bölge talebe', 'şehir dışı talebe', 'bölge talebe' gibi sorumluluklarını üstlenen 12 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u 'etkin pişmanlık' yasasından yararlanıp itirafçı oldu. İtirafçılar, örgüt içindeki yapılanmaları ve kimlerin üye olduğunu anlattı. 

İtirafçı şüphelilerin 70'i kamuda çalışan 467 kişinin adını verdiği belirtildi. Bu kişiler hakkında soruşturma başlatılırken operasyonda gözaltına alınan 12 şüpheliden 10'u 'etkin pişmanlık' yasasından faydalanıp serbest bırakıldı, 2 kişi de tutuklandı. (DHA)

Gündem