FETÖ üyeliğinden 6 yıl cezaevinde kalan Mehmet Demir, Şırnak'ta AKP için seçim çalışması yürütüyor

FETÖ üyeliğinden 6 yıl cezaevinde kalan Mehmet Demir, Şırnak'ta AKP için seçim çalışması yürütüyor
'FETÖ üyeliği suçlaması ile 2016-2023 yılları arasında tutuklu bulunan AKP Şırnak eski İl Başkanı Mehmet Demir, bugünlerde Şırnak'ta AKP için seçim çalışması yürütüyor.

Şırnak'ta 15 Ağustos 2016’de FETÖ üyesi olduğu için tutuklanan ve Eylül 2023’te tahliye olan AKP’nin eski İl Başkanı Mehmet Demir, yeniden sahaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Şırnak merkeze bağlı Kumçatı beldesinde ikamet eden Demir, AKP’den aday olan Cemal Demir için evinde topladığı gençlerden oy istedi.

Topladıkları gençleri Batûyan aşiretinin bütün gençleri olarak lanse eden Demir, Kumçatı Beldesinin Şilit (konfederasyon) denilen 5-6 aşiretinin başkenti olduğunu ileri sürdü.

Demir, ev toplantısında, gençlerden AKP’ye oy vermeleri yönünde söz almaya çalışarak, “Gençlik nereye yürüyeceğini biliyor ve çözümün nerede olduğunu biliyor. Bu iktidarla, bu teşkilatla sizler için en güzel hizmetleri yapmak için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı müşaviri de toplantıya katıldı

Mehmet Demir’in evinde yapılan toplantıya, AKP İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve İçişleri Bakanlığında müşavir olarak çalışan Hatice Atan’ın katılması dikkati çekti.


2014 yılında Fethullah Gülen'in “Mefkure Yolculuğu” adlı kitabıyla basın açıklaması yapan Demir ve 43 kişi AKP’den istifa etmişti.

Demir, “Bize göre siyaset, halkın hoşnutluğu çerçevesinde, Hakka hizmet davasıydı. Milletimize ihanet etmeyeceğimizi belirtmek isteriz” demişti. Demir, 2016 yılında yaşanan darbe girişiminin ardından 'FETÖ üyeliği' iddiası ile tutuklanmış ve geçen yıl Eylül ayında tahliye edilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem