Mübariz Mansimov: “Fetullah Gülen’in yanına Mehmet Ağar’la gittim”

Mübariz Mansimov: “Fetullah Gülen’in yanına Mehmet Ağar’la gittim”
Yalıkavak Marina’nın eski sahibi Mübariz Mansimov “Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı. Mezhebim Şia. Bizde tarikat olmaz” dedi.

Sedat Peker'in Yalıkavak Marina'ya çöküldüğü suçlamasıyla gündeme gelen ve “FETÖ”cülükle suçlanan, bir yıl cezaevinde kalan Marinanın eski sahibi Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) söz konusu iddialarla ilgili konuştu.

Sedat Peker şu iddiaları gündeme getirmişti:

Azerbaycanlı oligark Anar Alizade, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve AKP Elazığ Milletvekili olan oğlu Tolga Ağar ile el ele vererek, marinayı ele geçirdi. Marinanın eski sahibi Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) dolandırıldığını ileri sürerek dava açtı.

Bir yıl sonra Mansimov hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma başlatıldı. Savcı kanıt elde edilemediği için 2019'da kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Yeni tanıklara ulaşıldığı iddiasıyla altı ay sonra dosya yeniden açıldı. Söz konusu tanıklar Mansimov'un "Dolandırılmama neden oldular" diye dava açtığı beş eski yöneticisiydi.

Mansimov, FETÖ'cülük iddiasıyla bir yıl tutuklu kaldı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada FETÖ'ye yardımdan beş yıl hapis cezası aldı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, cezayı onadı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Mansimov, şehir dışına çıkma tedbiriyle serbest bırakıldı.

Yaşanan süreçle ilgili olarak Mansimov Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuştu:

Sadece Güllüoğlu’ndan 2 kilo baklava aldım”

“FETÖ ile bir ilişkim olmadığı ortaya çıkacak. Davam Yargıtay aşamasında. Yardım, ne yardımı? Yok ortada. Hiçbir vakfa yardım etmemişim. Sadece Güllüoğlu'ndan benim otelim iki kilo baklava almış, 2014'te. Siz Güllüoğlu'ndan hiç baklava almadınız mı? Bu memlekette biri çıksın desin ki, Gülloğlu'ndan tatlı yemedim.

“Gülen’e Ağar’la birlikte gittim”

Fetullah Gülen'e Mehmet Ağar ile beraber ve onun isteği üzerine gittim. Yoksa Ağar da biliyor, orada FETÖ ile kavgamı. Gülen'e hiçbir zaman sempatim olmadı. Mezhebim Şia. Bizde tarikat olmaz. Türkiye'de 20'nin üstüne okul yaptırmışım. Milli Eğitim Bakanlığı biliyor. Tek bir okul FETÖ'ye verildi mi?

“Çalışanlarım dolandırdı”

Hiçbir dava kesinleşmiş ve kaybedilmiş değil. Hiçbir iddiamdan vazgeçmedim, geçme niyetinde değiliz. Bana göre çalışanlarım tarafından dolandırıldım. Mübariz Mansimov'un malına kolay kolay çökülemez. Biz korkak değiliz. Biri tedip edip de malıma çöksünler. Hakkımdaki FETÖ iddianamesine bakarsanız, aynı çalışanlar aleyhimde şahit. Hepsi yalancı şahit.

“Ağar cezaevindeyken haftada bir marinadan ziyaret için helikopter servisi kaldırıyorduk”

(Ağar’la tanışıklığı) Aşağı yukarı 15 sene oldu. Haydar Aliyev'in cenazesine Bakü'ye gelmişti. İşadamı Yusuf Uğur ve milletvekili Saffet Sancaklı, Azerbaycan'da otelde Ağar'ı bana tanıttılar. ‘Seninle tanışmak istiyor’ dediler. Tanışmamız öyle oldu.

Ağar'ı her zaman milliyetçi bildim. Devlet adamı bildim. Sıkıntılı günler geçiriyordu. Sahip çıktım, yalnız kalmasın diye.

Yanımda kaldı, Ulus'ta evimi verdim, evimde oturdu, komşum oldu. Aşağı yukarı 7-8 sene beraber oturduk. Bir kuruş almadım.

Tolga Ağar'ı müdür olarak koydum. Marinadaki benzin istasyonunu verdim onlara.

Mehmet Ağar cezaevindeyken her hafta yanına gidip geldim. Helikopter pisti yaptırdım Aydın'da. Pist cezaevine yakın bir yerdeydi. Haftada bir marinadan helikopter servisi kaldırıyorduk.

“Gülen’e ‘İmam mısın, politikacı mısın’ dedim”

Çıktıktan sonra FETÖ'nün yanına gitmek istedi, gittik. New York'a gittik. Helikopter kiraladım, Pensilvanya'ya geldik. İhsan Kalkavan bize katıldı. Gülen'in önünde oturduk. Gülen, Erdoğan için iyi şeyler konuşmuyordu. ‘Sen kim oluyorsun! Varsan bugün, Erdoğan sayesinde. Sen karar ver, imam mısın, politikacı mısın?’ dedim. Bu lafıma alındı. Bir tek şey dedim: ‘Sizin yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum. Yanınıza gelenlerin de yanlış yolda olduğunu düşünüyorum.’ Bu lafı söyleyip çıktım. Bir süre sonra Ağar da çıktı.

2017'de soruşturma açıldı, 2019'da kapandı. FETÖ'cü olmadığım ortaya çıktı. Altı ay sonra gizli tanıklar çıkıyor. Kumpas kuruluyor. Örgüte yardımdan beş sene verildiği görülmemiş. Böyle saçmalık görmedim. En koyu FETÖ'cülere bile 2,5-3 sene vermişler.

Gündem