FETÖ'ye rant soruşturmasında Melih Gökçek'i suçlayan ifadeler: Yurt yaptırdı

FETÖ'ye rant soruşturmasında Melih Gökçek'i suçlayan ifadeler: Yurt yaptırdı
Eski ATO Başkanı Salih Bezci, Melih Gökçek tarafından “ATO imamı” olduğu söylenen Ayhan Atalay ile çalışmaya zorlandığını ileri sürdü. Bezci, kendisinden FETÖ için 30 milyon liralık yurt yapmasını isteyen Gökçek’in, ABD’de Gülen ile görüşme ayarladığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, başkanlığı döneminde FETÖ’ye imar konusunda rant sağladığı yönündeki şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada yeni ifadeler ortaya çıktı. Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal imzalı habere göre, eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci'nin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ifadede, “Melih Gökçek’in kendisine FETÖ lideri Fethullah Gülen’le görüşme önerdiğini ve görüşmeye aracılık ettiğini” söylediği belirtildi. .

Bezci, ifadesinde, Gülen ile “yalnızca bir kere görüştüğünü, bu görüşmeyi de 2012 yılında Melih Gökçek’in isteği üzerine gerçekleştirdiğini” belirterek, “Melih Gökçek görüşmem için Amerika’dan bir şahıs ile beni irtibatlandırdı” dedi. “Gökçek’in 2013 yılında ATO’da yapılan seçimlere müdahale ettiğini” de öne süren Bezci, Gökçek’in “kendi işlerini hallettirmek için ATO yönetimini ele geçirmeye çalıştığını” da kaydetti.

Gökçek’in o dönem kendisinden “FETÖ adına 30 milyon TL’ye yurt yaptırmasını istediğini söyleyen Bezci, ayrıca FETÖ’nün “ATO imamı” olduğu söylenen Ayhan Atalay ile çalışmaya zorladığını ileri sürdü.

Gökçek’in “devlet büyüklerinin ismini kullanarak kendi işlerini hallettiğini” anlatan Bezci, “Mazbatayı alana kadar istifa etmedim. Aldıktan sonra Gökçek bana oğlu Osman Gökçek ve Serhun Günay’ı göndererek, istifa etmemi istedi. Etmedim. Daha sonra benim seçim sürecimden hemen sonra istifa etmem ile FETÖ bağlantılı olan yönetim kurulu üyeleri tarafından oybirliğiyle Ayhan Atalay’ı yönetim kurulu başkanı yapmak istediklerini anladım.17/25 Aralık başladığında, Atalay ve onu destekleyen meclis üyeleri yurtdışına firar etti.”

Bezci’nin ifadesinde geçen Ayhan Atalay’ın, “FETÖ’nün ATO imamı” olduğu belirtiliyor. Atalay, 17/25 Aralık süreci başladıktan sonra yurtdışına firar etmişti. İfadede adı geçen Serhun Günay ise Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek ve Ayhan Atalay ile 2010 yılında Ankaragücü’nün yönetiminde yer almıştı. Faruk Özden Oğultürk’ün de Oğultürk İnşaat’ın sahibi olduğu biliniyor.



HABERİN TAMAMI

Gündem