Feyzioğlu orta yol arayışında: "Bildiriye tepkinin nedeni acı tecrübeler"

Feyzioğlu orta yol arayışında: "Bildiriye tepkinin nedeni acı tecrübeler"
TBB Başkanı Feyzioğlu, emekli amirallerin bildirisi ile ilgili olarak bir hafta önce 126 emekli büyükelçinin yayınladığı bildirinin tepki çekmemesine işaret ederek emekli amirallerin bildirisinin tepki çekmesinin nedeninin "acı tecrübeler" olduğunu söyledi.


TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 104 emekli amiral tarafından yayımlanan bildirinin tepki çekmesinin nedeninin demokrasi tarihinde yaşanan acı tecrübeler olduğunu, meselenin sühuletle (kolaylıkla) sonuçlandırılmasının Türkiye'nin yararına olacağını belirtti.

TBB Başkanı Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık bir hafta önce 126 emekli büyükelçi Montrö Sözleşmesi’ne ilişkin toplu bir açıklama yapmıştı. Bu bildiri bir tepki yaratmamıştır. Çünkü geçmişimizde büyükelçilerin yaptığı bir darbe yoktur. Emekli amirallerin bildirisinin tepki çekmesinin nedeni, demokrasi tarihimizde yaşadığımız acı tecrübelerdir. Söz konusu bildiri hem olumsuz çağrışımlara sebebiyet verdiği hem Türkiye için son derece önemli olan Montrö Antlaşması’nın içeride sorgulandığı algısını yarattığı için yanlış olmuştur. Meselenin sühuletle sonuçlandırılmasının ülkemizin yararına olduğunu düşünüyorum" dedi. 

Gündem