Feyzioğlu'nun yeni keşfi: "Tayyip bey gerçek bir insan, plastik değil"

Feyzioğlu'nun yeni keşfi: "Tayyip bey gerçek bir insan, plastik değil"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 yılı Danıştay Kuruluş Yıldönümünde "edepsizlik etme" dediği TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Erdoğan güzellemesi: "Tayyip Bey gerçek bir insan, plastik değil"

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Adem Metan’ın ‘Peki Sonra’ isimli YouTube kanalına konuk oldu.

Feyzioğlu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkındaki düşüncelerini anlattı. Feyzioğlu, “Tayyip Bey gerçek bir insan, plastik değil. Şimdi bir siyasetçi tipi vardır plastik, öfkesi de sevgisi de duygulanması da hep rol icabıdır. Tayyip Bey gerçekten öfkeleniyor, gerçekten gözleri doluyor, gerçekten gülümsüyor. Bence bu çok önemli bir özellik bir siyasetçi için. Hangi makamda olursanız olun gerçek olmak güzel bir şey, doğru bir şey” dedi.

ERDOĞAN FEYZİOĞLU'NA KIZARAK SALONU TERK ETMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Danıştay'ın 2014 yılı kuruluş yıldönmünde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun nasıl bir cumhurbaşkanı istediğini söylediği sırada "Baştan aşağı yanlış konuşuyorsun. Böyle bir edepsizlik olmaz ki, edepsizlik yapıyorsun” diyerek salonu terk etmişti. 

Feyzioğlu’nun “Edepsizlik yapan ben değilim Sayın Başbakan” yanıtı üzerine ayağa kalkan Erdoğan’ı, kolundan tutan, telkin etmeye çalışan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de sakinleştirememişti. Elini kolunu sallayarak protestosunu sürdüren ve tepkisini yanındakilerle paylaşan Başbakan Erdoğan, ardından “protokol kurallarını hiçe sayarak”, Gül ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i “peşine takıp” salondan ayrıldı. Salonda bulunan izleyicilerin, hatta rahatsızlanan bir Danıştay üyesinin bile Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından bir süre salonda “hapsedilmesi” tepkiyle karşılandı. “Tepkiden ülkem adına üzüldüm” diyen Feyzioğlu, konuşmasının uzunluğu üzerinden yapılan eleştiriye de “Biz 7 gün 24 saat televizyonları her açışımızda kendilerini izliyoruz. Memlekette bunca hukuksuzluk olmasa konuşmam 5 dakika sürerdi” yanıtını vermişti. 

Gündem