Fidan - Putin görüşmesi: 'BRICS'e ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz'

Fidan - Putin görüşmesi: 'BRICS'e ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz'
Dışişleri Bakanı Fidan'la görüşen Putin, "Türkiye'nin BRICS'in çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Kısa Dalga - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da görüştü.

Putin, "Türkiye'nin BRICS'in çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Rus lider Putin, "Türkiye'yle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm gelişmeler, dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

aa-20240611-34845435-34845423-rusya-devlet-baskani-vladimir-putin-disisleri-bakani-hakan-fidan.jpg

Fidan: İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, kabul sırasında Putin'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, "İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var." ifadelerini kullandı.

Fidan, "Ukrayna konusundaki mümkün olan her türlü arabuluculuk faaliyetlerini devam ettirmede biz de kararlıyız. Suriye konusunda iki lider olarak ortaya koyduğunuz istikrar politikasını devam ettirme konusunda biz de elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Moskova'da temasları esnasında da bu konuları görüşme imkanı bulduğunu aktaran Fidan, Putin'le görüşmesi sırasında gündeme getirmek istediği birkaç konu olduğunu dile getirdi. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya