Fidye için kaçırılıp rehin tutulan Afgan kardeşler kurtarıldı
İstanbul polisi, Esenler ilçesinde iki kardeşin fidye için rehin tutulduğu bilgisi üzerine harekete geçti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Afgan uyruklu 2 kardeşi Esenler'deki bir eve götüren Afganistan uyruklu kişiler, el ve ayaklarını bağladıkları kişileri 24 saat boyunca rehin tuttu.
Rehin tuttukları ve işkence ettikleri 2 kardeşin Afganistan'daki ailesinden fidye isteyen çete üyeleri, parayı göndermedikleri takdirde rehineleri öldürmekle tehdit etti.
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, 12 Aralık günü saat 10:35 sıralarında Fatih Mahallesi'ndeki eve çevrede güvenlik önlemi alarak operasyon düzenledi.
El ve ayakları bağlı halde rehin tutulan Afgan kardeşler B.H. ve N.A.H. polis ekipleri tarafından kurtarıldı. G.S.Ş. ve S.K.A. isimli şüpheliler gözaltına alındı.
Evdeki aramada 1 ruhsatsız tabanca, 5 fişek, 555 TL ve 50 dolar para bulundu.
Şüpheliler G.S.Ş. ve S.K.A. 13 Aralık'ta tutuklandı. (ANKA)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.