FIFA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü finalistleri belli oldu

FIFA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü finalistleri belli oldu
023 FIFA En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün üç finalisti açıklandı: Erling Haaland, Kylian Mbappe ve Lionel Messi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, FIFA'dan yapılan açıklamada, İngiltere Premier Lig takımı Manchester City'de forma giyen Norveçli golcü Erling Haaland, Ligue 1'de (Fransa 1. Futbol Ligi) Paris Saint-Germain (PSG) takımında oynayan Fransız golcü Kylian Mbappe ve ABD'de Inter Miami forması giyen Arjantinli Lionel Messi; FIFA yılın en iyi erkek oyuncu finalistleri olarak duyuruldu.

Ödül töreni 15 Ocak'ta

12 oyuncunun aday gösterildiği belirtilen açıklamada, finalistlerin erkekler milli takım antrenörleri, erkek milli takım kaptanları, futbol gazetecileri ve FIFA'nın resmi web sitesinde oy kullanan taraftarlardan oluşan uluslararası bir jüri tarafından belirlendiği ifade edildi. Ödül töreninin ise 15 Ocak 2024'te Londra'da yapılacağı dile getirildi.

FIFA Puskas Ödülü finalistleri de açıklandı

Ayrıca yılın golüne verilen FIFA Puskas Ödülü'nün üç finalisti de açıklandı.

Brighton-Manchester City maçındaki golüyle Julio Enciso, Novorizontino-Botafogo maçındaki golüyle Guilherme Madruga ve Sporting-Boavista maçındaki golüyle Nuno Santos ödüle aday olarak gösterildi.

2023'ün FIFA En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için ise İspanyol futbolcular Aitana Bonmati ve Jennifer Hermoso ile Kolombiyalı Linda Caicedo aday gösterildi. (Kısa Dalga)

Spor