Financial Times gazetesinden seçim ve yatırım analizi

Financial Times gazetesinden seçim ve yatırım analizi
İngiltere merkezli Financial Times gazetesine konuşan yabancı fon yöneticileri değişimin gerekli olduğunu söylese de, muhalefet kazansa dahi yatırımcıların koalisyon hükümeti somut bir değişim getirebileceğini ortaya koyana kadar beklemede kalacağını belirtti.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan uzmanlar, seçimlerin ardından yabancı yatırımcıların temkinli olacağını aktardı. Yatırımcıların, somu bir değişim görene kadar bekleyeceği kaydedildi.

14 Mayıs'a sayılı günler kala, dünya basını da seçim sürecini değerlendirmeye devam ediyor. İngiltere merkezli Financial Times gazetesine konuşan yabancı fon yöneticileri değişimin gerekli olduğunu söylese de, muhalefet kazansa dahi yatırımcıların koalisyon hükümeti somut bir değişim getirebileceğini ortaya koyana kadar beklemede kalacağını belirtti.

Gazete Duvar'daki habere göre Türkiye ekonomisinin yeniden inşasının ve yabancı yatırımcılar nezdinde itibarının artmasının seçimi hangi parti kazanırsa kazansın zor olacağını değerlendiren yetkililer, yatırımcıların seçimlerin ardından temkinli olacağı aktarıldı. Londra merkezli yatırım fonu GAM'ın gelişmekte olan piyasalar odaklı yatırım direktörü Paul McNamara, yatırımcıların acele etmeyeceğini dile getirdi.

Öte yandan, Wall Street'te büyük bir bankanın gelişmekte olan sermaye piyasası odaklı kıdemli bir yetkilisi, 'Erdoğan'ın görüşünü değiştirip daha geleneksel bir politika benimsemesinin olumlu karşılanacağını' dile getirdi. (Kısa Dalga)

Ekonomi