Finlandiya'dan Türkiye açıklaması

Finlandiya'dan Türkiye açıklaması
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'nin NATO üyeliği konusundaki itirazını değerlendirdi: Türkiye'nin açıklamaları son birkaç günde çok hızlı şekilde değişti ve daha zor hale geldi. Fakat şundan eminim ki, yapıcı istişarelerin yardımıyla, meseleyi çözeceğiz.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle yaşanan anlaşmazlık hakkında konuştu. Niinistö, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna itirazı konusunda Türkiye'yle bir anlaşmaya varabileceklerini söyledi.

İsveç parlamentosuna seslenen Niinistö, "Türkiye'nin açıklamaları son birkaç günde çok hızlı değişti ve daha zor hale geldi" derken, "Fakat şundan eminim ki, yapıcı istişarelerin yardımıyla, meseleyi çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıllardır NATO'ya üye olmayan İsveç ve Rusya ile 1300 kilometrelik sınırı paylaşan Finlandiya, Ukrayna'daki savaşın ardından tarafsız politikalarını değiştirerek ittifaka üye olma kararı almıştı.

NATO'ya yeni üyelerin kabul edilmesi için ittifakın 30 üyesinin tamamının onayı gerekirken, Türkiye ise FETÖ ve PKK varlığını gerekçe göstererek bu iki ülkeye veto sinyali vermişti. (Kısa Dalga)

Gündem