FKÖ, Rusya'nın Filistin'e desteğini açıkladı: "Ortak duruşumuzu teyit ettik"

FKÖ, Rusya'nın Filistin'e desteğini açıkladı: "Ortak duruşumuzu teyit ettik"
Filistin Kurtuluş Örgütü'nden, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmelerine ilişkin "Filistin halkının vatanından sürülmemesi yönündeki ortak duruşumuzu teyit ettik" açıklamasında bulunuldu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sona erdirmek için uluslararası düzeyde ortak eylem başlatılmasıyla ilgili Rusya ile fikir birliği sağlandığını açıkladı.

FKÖ Genel Sekreteri Hasan eş-Şeyh, yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Gazze konusunda telefonda görüştüğünü belirtti.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Şeyh, Lavrov ile görüşmesinde, “Tarafların sivillere zarar vermemesi, acil ateşkes yapılması, güvenli koridorların açılması ve Filistin halkının vatanından sürülmemesi yönündeki ortak duruşumuzu teyit ettik." ifadelerini kullandı.

FKÖ Genel Sekreteri, “Gazze'deki çatışmayı sona erdirmenin tek yolu uluslararası meşruiyet ve uluslararası hukuka dayalı siyasi çözüm." açıklamasında bulundu.

Şeyh, Gazze’ye yönelik saldırıların durdurulmasına ilişkin, "ortak hedeflere ulaşmak için uluslararası düzeyde ortak eylem başlatılması" konusunda Rus tarafı ile fikir birliğinin mevcut olduğunu kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Gazze Şeridi'ndeki durumun "son derece gergin ve insani açıdan felaket" niteliğinde olduğunu belirterek çatışmalara insani ara verilmesi gerektiğini söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya