Fon dolandırıcılığında yeni detay... Seçil Erzan'ın para aldığı görüntüler ortaya çıktı

Fon dolandırıcılığında yeni detay... Seçil Erzan'ın para aldığı görüntüler ortaya çıktı
Seçil Erzan fonu dolandırıcılığı davası kapsamında, Seçil Erzan ile birlikte müştekilerden para alan Nazlı Can'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Yüksek kâr getirili fon vurgunu nedeniyle tutuklanan Seçil Erzan ve müştekilerden para alan diğer şüpheli Erzan'ın herkese yeğenim diye tanıttığı Nazlı Can'ın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, soruşturma dosyasına giren görüntülerde Seçil Erzan'ın Çorlu'da kuyumculuk yapan olan iş insanı Ömer Kahraman'ı ikna etmek için yanına gittiği ve sık sık görüntülü görüştüğü ortaya çıktı. Ayrıca Erzan'ın para almak için iş insanına gönderdiği Nazlı Can'ın, balyalar halindeki paralarla poz verdiği de görüldü.

"Fatih Terim'in de fonda yatırımcı olduğunu söyledi"

Ömer Kahraman ifadesinde, Seçil Erzan’ın kendisine gelip yüksek kâr getirisi olan fondan bahsettiğini kabul etti. Ayrıca Fatih Terim'in de fonda yatırımcı olduğunu söyleyerek kendisini ikna ettiğini belirten Kahraman, "Şöyle ki; bu fonun yaklaşık 30-35 günlük bir vadesi olduğunu ve yüzde 20-30 arasında bir getirisinin olduğunu söyledi. Hatta Fatih Terim'in de bu fona yatırım yaptığını ayrıca birçok futbolcunun da bu fonda olduğunu, bu fona her isteyenin giremeyeceğini, arada boşluklar bulunduğu zaman değerli müşterileri dahil ettiğini söyledi."

"Nazlı Can iki kere Çorlu'daki işletmeme geldi"

Seçil Erzan’ın kendisini ikna etmesinin ardından öncelikle 300 bin doları Denizbank'ın Levent şubesindeki odasında teslim ettiğini söyleyen Kahraman dosyaya giren görüntülerde görüldüğü üzere Nazlı Can'ın iki kez Çorlu'daki iş yerine geldiğini ifade etti. Kahraman şunları aktardı:

“İki kere Nazlı Can isimli şahıs, Çorlu'daki işletmeme gelerek benden elden 400.000 ve 300.000 dolar olmak üzere para aldı. Ayrıca Seçil yine işletmeme gençten bir şahıs gönderdi; bu şahsın Nazlı Can'ın kardeşi Kerem olduğunu söyledi. Bu şahsın kimlik fotokopisini aldım ve elden 200.000 dolar elden teslim ettim. Devam eden günlerde Nazlı Can bir kez daha işletmeme gelerek son kez 90.000 dolar daha elden teslim almıştır. Nazlı Can'a para verirken paraların ve Nazlı Can'ın içinde yer aldığı kareyi fotoğraflayarak Seçil'in telefonuna bu görseli yolladım."

"Paramı geri iade etmedi"

“Son olarak Seçil Erzan bana, hâlâ fonda açıklık bulunduğunu ve Nur Erkasap isimli şahsın hesabına para yatırmam gerektiğini söyleyerek göndermemi istedi. Bu kez Nur Erkasap'ın IBAN numarasına 5 milyon 884 bin TL parayı gönderdim. Sonra buna ilişkin dekontu da Seçil'e gönderdim. Bu zamana kadar sadece bir kere 100.000 doları Orion alışveriş merkezindeki işletmeme Seçil Erzan bizzat gelerek fon getirisi adı altında bana teslim etti. Bunun dışında bana ısrarla aramama ve ısrarla ofisinde ziyaret edip fonla ilgili bilgi almam sebebiyle iki parçada 100.000 ve 150.000 dolar, toplam 250.000 dolar olmak üzere Göktürk'te kafede elden teslim etti. Ancak bu zamana kadar ana paramı dahil geri iade etmemiştir. Hatta kendisiyle telefonla konuştuğumda bana Denizbank ekranında fona ilişkin görseller gösterip bankaya yurtdışından para geldiğine ilişkin sözler söyleyip beni ikna etmişti.”

Seçil Erzan: "Yarısını ödedim"

Seçil Erzan ise Ömer Kahraman'ın paramı iade etmedi iddialarının aksine, paranın yarısını ödediğini dile getirdi. Erzan, “Ömer de fon vadettiğim kişilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceği paraları Nazlı'ya teslim etmiştir. Buna ilişkin görsel benim telefonumda yer almaktadır. Nazlı da tam hatırlamamakla birlikte Ömer'den aldığı 750.000 USD tutarındaki parayı bana getirmiştir. Fakat bu paranın yarısını ödedim, yarısını ödeyemedim.” dedi.

Nazlı Can: "Kimseyi dolandırmadım"

Tutuksuz yargılanan Nazlı Can ise kimseyi dolandırmadığını savunarak, "Zaman zaman birilerinden para almışlığım bu şekilde olmuştur. Daha doğrusu tek başıma sadece bir kez Çorlu Orion AVM'de Ömer Pırlanta isimli pırlantacıdan para alıp Seçil'e teslim ettim. Bunun dışında tek başıma kimseden para almadım. Seçil ile birlikte gittiğimizde de parayı her zaman Seçil teslim almıştır. Seçil'in kime ne vaatte bulunduğunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım." ifadelerini kullandı.

Gündem